Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Νέας Νικομήδειας Ημαθίας ευχαριστεί

agapi aimodosia seres

Από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Νέας Νικομήδειας Ημαθίας "η Αγάπη" ανακοινώθηκαν τα εξής: "Ευχαριστούμε όλους τους αιμοδότες και φίλους και φίλους της αιμοδοσίας του συλλόγου<<Η ΑΓΑΠΗ>>Νέας Νικομήδειας που συμμετείχαν στην ψυχαγωγική εκδρομή που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 24 Μαΐου στις Σέρρες και στον Τάφο του Αγίου Παισιου.

Ευχαριστούμε τον Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας κ.Καλαιτζιδη Κωνσταντίνο και αιμοδότη που κατανοώντας τις ανάγκες των αιμοδοτών μας ανέλαβε την κάλυψη εξόδων της εκδρομής. Ευχαριστούμε τον Πρόεδρο των ΚΤΕΛ Ημαθίας κ.Συμεωνίδη και Παπαδόπουλο Χαράλαμπο,όπως και τους οδηγούς Παπαδόπουλο Λάζαρο και Σάκη που συνέβαλλαν στην άρτια οργάνωση της εκδρομής.

Ξεκινήσαμε με αρχηγό της εκδρομής την Ταμία του συλλόγου κ. Ευτυριάδου Αναστασία ,η οποία τακτοποίησε όλους τους εκδρομείς στα λεωφορεία με πρώτο προορισμό τη Λίμνη Κερκίνη.

Yπέροχη η επίσκεψη στον υδροβιότοπο της τεχνητής λίμνης.Παρατηρήσαμε σπάνια είδη πουλιών και φυτών,ήπιαμε τον καφέ μας,και προμηθευτήκαμε λουκάνικα από βουβάλι.

Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε μέσα από μια σπάνιας ομορφιάς τοπίο στο όρος Λαιλιά επισκεφτήκαμε την Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου.Οι μοναχές μας περίμεναν και μας ξενάγησαν στην έκθεση , στο μουσείο οινοποιίας ,και στον ιερό ναό με τις σπάνιες τοιχογραφίες που πρωτοχτίστηκε στα χρόνια του Βυζαντίου το 1270.

Το μεσημέρι μας βρήκε στο κέντρο των Σερρών,στην πόλη με τα ταβερνάκια και τα καφέ το άνα δίπλα στο αλλο και φάγαμε σουβλάκια στη λαδόκολλα,στην παλια κλειστή αγορά ,η οποία σήμερα φιλοξενεί το Αρχαιολογικό μουσείο.Γευτήκαμε τον περίφημο ακανέ και την σερραϊκή μπουγάτσα
.Στην επιστροφή προσκυνήσαμε τον Τάφο του Πάτερ Παισίου ,ενός σύγχρονου αγίου που ενταφιάστηκε στην Ιερά Μονή Θεολόγου στη Σουρωτή.Ο πόνος του κόσμου πολύς και οι προσευχές μας ευχόμαστε να εισακουστούν.

Με την υπόσχεση να συνεχίσουμε να οργανώνουμε εκδηλώσεις οι οποίες θα δένουν τους αιμοδότες και τις οικογένειες τους και θα αυξάνουν τον εθελοντισμό επιστρέψαμε στα σπίτια μας.Σας ευχαριστούμε,θα συνεχίσουμε την προσφορά στον άνθρωπο που μας έχει ανάγκη.Μην ξεχνάμε κάθε οικογένεια ένας αιμοδότης".