Απεργιακό κάλεσμα από τα Σωματεία Διαλογής και Ψύξης και Ξυλουργών – Κιβωτοποιών Νάουσας

ergatiko-kentro-naoysas

Απεργιακό κάλεσμα απευθύνουν το Σωματείο Διαλογής και Ψύξης Νάουσας και το Σωματείο Ξυλουργών – Κιβωτοποιών Νάουσας. Αναλυτικά αναφέρουν: "Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, Εμείς που εργαζόμαστε εποχικά στα διαλογητήρια και κιβωτοποία, την περσινή χρονιά κάναμε λιγότερα μεροκάματα, λόγω των καταστροφών και του εμπάργκο στα αγροτικά προϊόντα της περιοχής μας. Οι περισσότεροι δεν πήραμε ούτε το κουτσουρεμένο ταμείο ανεργίας και μείναμε ανασφάλιστοι.

Δεκάδες εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι από πέρσι. Μαζί με τους απλήρωτους εργαζόμενους και αγρότες, πλήττονται και οι μαγαζάτορες που περιμένουν πελάτες.

Εργάτες, αγρότες και μαγαζάτορες είμαστε αντιμέτωποι με τη συνεχιζόμενη φοροληστεία. Το αποτέλεσμα των δεσμεύσεων της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι για τα επόμενα χρόνια το χαράτσωμα των λαϊκών οικογενειών. «Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται».

Το πενιχρό μας εισόδημα και φέτος εξαρτάται άμεσα από την αγροτική παραγωγή, αν θα πουληθεί και με ποιους όρους, αν θα συσκευαστεί στις επιχειρήσεις της περιοχή μας κλπ.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στη συγκέντρωση των αγροτών την Πέμπτη 28 Μαΐου, 8:30μμ στην πλατεία της Νάουσας

Δίνουμε μαζί τους τη μάχη ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές.

Διεκδικούμε το δικαίωμα της επιβίωσης

Να προστατευτούν οι άνεργοι, να πληρωθούν οι απλήρωτοι, να έχουμε δικαίωμα δωρεάν πρόσβασης σε γιατρούς και φάρμακα, χωρίς προϋποθέσεις.

Να μην κοπεί ρεύμα, νερό, να μην πλειστηριαστεί σπίτι άνεργου – απλήρωτου.

Κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις στις 11 Ιούνη, στην κινητοποίηση που καλεί το ΠΑΜΕ και το Εργατικό Κέντρο Νάουσας".