Τέντες VS πέργκολες – τελικά τι με συμφέρει;

tentes

Όχι μόνο από την αρχή της κατασκευής του σπιτιού μας αλλά και έπειτα σε μία ανακαίνιση, τα συστήματα σκίασης είναι από τις πρώτες προτεραιότητες των ιδιοκτητών.

Η σκίαση, είτε εξωτερική είτε εσωτερική, είναι άκρως σημαντική σε έναν χώρο, αφού μπορεί να προκαλέσει τις ιδανικότερες συνθήκες μέσα σε ένα σπίτι, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Οι εναλλακτικοί τρόποι σκίασης, έχουν έρθει στο φως, δίνοντάς σημαντικά πλεονεκτήματα στην οικία ακόμα και σε έναν επαγγελματικό χώρο.

Οι τέντες και οι πέργκολες παραμένουν το επίκεντρο του ενδιαφέροντος από τους ιδιοκτήτες, αφού είναι οι ενδεδειγμένοι τρόποι σκίασης στα περισσότερα σπίτια.

Που υπερέχουν οι τέντες;

Οι βεράντες και οι χώροι που βρίσκονται άμεσα και πλευρικά από τον χώρο του σπιτιού σας, πρέπει να έχουν μία ολοκληρωμένη σκίαση, η οποία παρέχεται αποκλειστικά από τις τέντες, διαθέτοντας ποιοτικά τεντόπανα, τα οποία μπορούν να ενισχύσουν την σκιά στο εσωτερικό του σπιτιού σας, δημιουργώντας ιδανικές συνθήκες.

Ως προς την συντήρηση, οι τέντες ίσως χρειάζονται μία παραπάνω εργασία, αφού οι καιρικές συνθήκες μπορεί να σκίσουν το τεντόπανο ή να αναστείλουν με πολλούς τρόπους την λειτουργικότητά του.

pergkoles

Που υπερέχουν οι πέργκολες;

Οι πέργκολες, από μόνες τους είναι κατασκευασμένες με μία συγκεκριμένη αρχιτεκτονική, η οποία μπορεί να ενισχύσει καλύτερα ένα εξοχικό σπίτι. Είναι δηλαδή μία εναλλακτική πηγή σκίασης που οι περισσότεροι επιλέγουν για το εξοχικό τους σπίτι, για τον κήπο τους, για την ταράτσα τους.

Αποτελούνται συνήθως από ξύλο και αντέχουν σε όλες τις καιρικές συνθήκες από την χαμηλότερη θερμοκρασία, μέχρι την υψηλότερη. Σαν πελάτες έχετε την δυνατότητα να επιλέξετε ανάμεσα σε κλασικού τύπου πέργκολες και σε μοντέρνου τύπου, οι οποίες μπορούν να αποδώσουν στον χώρο σας καλαισθησία και να δημιουργήσουν την ιδανική ατμόσφαιρα για ευχάριστες οικογενειακές και πιο ιδιωτικές στιγμές.