Θέρμανση δαπέδου: Βασικά σημεία που πρέπει να γνωρίζετε

epidapedia thermansi

Είναι εξαιρετικά σημαντικό να ζούμε σε ένα σπίτι ζεστό. Μπορεί οι εποχές που διανύουμε οικονομικά να είναι εξαιρετικά δύσκολες, όμως εκείνο που προέχει είναι όταν επιστρέφουμε στο σπίτι μας να μπορούμε να απολαύσουμε στιγμές χαλάρωσης, από το άγχος και τους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας. Για να γίνει όμως αυτό πρέπει το σπίτι μας να είναι ζεστό.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός, ότι έχουν πραγματοποιηθεί έρευνες αναφορικά με τη θέρμανση δαπέδου και πόσο ευεργετική είναι για τον οργανισμό. Τα αποτελέσματα από Διεθνείς Οργανισμούς Υγείας έχουν αποδείξει ότι ο ανθρώπινος οργανισμός δέχεται με ευχαρίστηση θερμοκρασία δαπέδου από 20 βαθμούς έως και 33 βαθμούς και ενοχλείται όταν αυτή η θερμοκρασία είναι κάτω από 17 βαθμούς ή πάνω από 36.

epidapedia thermansi2

Με τον όρο θέρμανση δαπέδου (ή ενδοδαπέδια θέρμανση), εννοούμε ένα σύστημα θέρμανσης το οποίο προέρχεται από το εσωτερικό του δαπέδου. Η πηγή θέρμανσης μπορεί να είναι είτε ηλεκτρική, είτε υδραυλική. Το βασικό πλεονέκτημα αυτού του τύπου θέρμανσης είναι ότι είναι 35% οικονομικότερη στη λειτουργία από μια συμβατική θέρμανση, όπως για παράδειγμα το καλοριφέρ. Μπορεί κατά κανόνα η κατασκευή ενός συστήματος θέρμανσης δαπέδου να είναι πιο ακριβό, όμως μακροπρόθεσμα οι καταναλωτές εξοικονομούν χρήματα καθώς το ενδοδαπέδιο σύστημα θέρμανσης έχει:

  • Χαμηλότερο κόστος λειτουργίας.
  • Μειωμένα έξοδα συντήρησης.
  • Λιγότερες απώλειες στις σωληνώσεις.
  • Διάστρωση θερμομπετόν καθώς και μόνωσης, που δεν εφαρμόζεται σε εγκαταστάσεις καλοριφέρ.
  • Επειδή το δάπεδο θερμαίνεται δεν υπάρχουν μικρόβια.
  • Ιδανικό για άτομα με αναπνευστικά προβλήματα και αλλεργίες.

Ευχαριστούμε πολύ την εταιρεία Energy System για τις πολύτιμες συμβουλές της.