Αποκάλυψη του νέου Nissan Maxima στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης

nissan maxima 36 rs

Με την αποκάλυψη του ολοκαίνουργιου Maxima, στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης, από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Nissan Carlos Ghosn, η Nissan ανεβάζει κατά πολύ τον πήχη στην κατηγορία των μεγάλων πολυτελών sedan.

To εκπληκτικής σχεδίασης νέο Maxima, που δημιουργήθηκε από λάτρεις της οδήγησης για τους λάτρεις της οδήγησης, δεν μοιάζει με κανένα άλλο αυτοκίνητο της κατηγορίας του, που κυκλοφορεί στους δρόμους των ΗΠΑ σήμερα. Η εμφάνιση του Maxima είναι απόρροια της νέας σχεδιαστικής γλώσσας της Nissan, με την χαρακτηριστική τύπου V μάσκα εμπρός, τα φώτα - μπούμερανγκ, καθώς και με μια εκπληκτική σχεδιαστική δομή στην οροφή. Στο εσωτερικό, είναι εμφανής η πέρα του δέοντος premium φινέτσα του Maxima, με πολυτελή υλικά και διάκοσμο που τοποθετούν τον οδηγό, στο επίκεντρο της άνεσης και της απόλαυσης στην οδήγηση.

nissan maxima 46 rs

Το νέο Maxima κινείται από τον βενζινοκινητήρα 3.5 λίτρων VQ σειράς V6, με απόδοση 300 ίππων, καθώς και με μια εκπληκτική εδική ισχύ 87,5 ίππων/λίτρο. Επιπλέον, το νέο κιβώτιο ταχυτήτων Xtronic φροντίζει για την μετάδοση της κίνησης σε ένα σαφώς μεγαλύτερο φάσμα στροφών, που επιτρέπει ισχυρότατες επιταχύνσεις από στάση, αλλά και άμεση απόκριση στο πάτημα του γκαζιού.

Από τον εξοπλισμό του νέου Maxima, δεν θα μπορούσε να λείπει η τελευταία λέξη τεχνολογίας, με στάνταρ το σύστημα πλοήγησης και ψυχαγωγίας NissanConnectSM, το οποίο διαθέτει οθόνη αφής 8 ιντσών. Το εν λόγων σύστημα, συνοδεύεται από τις εφαρμογές SiriusXM® Satellite Radio και SiriusXM Travel™ (διαθέσιμεs στις ΗΠΑ), Online Αναζήτηση με Google® και άλλα χαρακτηριστικά συνδεσιμότητας. Παράλληλα, το σύστημα NissanConnect έχει συγχρονιστεί με το προηγμένο σύστημα υποβοήθησης οδήγησης (ADAD) που απεικονίζεται στην κεντρική κονσόλα του οδηγού.

nissan maxima 48 rs

Το νέο Maxima διαθέτει επίσης ένα ευρύ φάσμα προηγμένων συστημάτων ασφάλειας, αλλά και υποστηρικτικών συστημάτων οδήγησης, συμπεριλαμβανομένων των Predictive Forward Collision Warning (PFCW), Intelligent Cruise Control (ICC), Forward Emergency Braking (FEB), Rear Cross Traffic Alert (CTA), καθώς και του γνωστού στην Ευρώπη Blind Spot Warning. Εκτός των παραπάνω, σε ορισμένες εκδόσεις του μοντέλου, διατίθεται το σύστημα Επιτήρησης της Προσοχής του Οδηγού (Driver Attention Alert) που παρακολουθεί το σύστημα διεύθυνσης του αυτοκινήτου και ειδοποιεί τον οδηγό όταν ανιχνεύεται υπνηλία ή απρόσεκτη οδήγηση.