Logo

Πώς να προμηθευτείτε τον κατάλληλο εκτυπωτή

Όταν βρίσκεστε σε στάδιο έρευνας αγοράς για να προμηθευτείτε έναν νέο εκτυπωτή, συνήθως αναζητάτε τις αξιολογήσεις άλλων χρηστών και τις γνώμες φίλων σας προτού καταλήξετε στην απόφασή σας.

Όταν μιλάμε για εκτυπωτή όμως, δεν κρίνεται ως σωστή απόφαση να επιλέξετε τη συσκευή που είναι η πιο δημοφιλής ή η πιο ακριβή, αλλά εκείνη που είναι σε θέση να εξυπηρετήσει τις ανάγκες σας.

Δείτε παρακάτω μερικές χρήσιμες πληροφορίες για τους inkjet και laser εκτυπωτές από τους ειδικούς του websupplies.gr, που θα σας βοηθήσουν στην επιλογή σας.

Γιατί να αγοράσετε έναν inkjet εκτυπωτή;

Οι εκτυπωτές με σύστημα ψεκασμού της μελάνης είναι η πιο διαδεδομένη μορφή εκτυπωτών, παρόλο που αυτή δεν είναι και η πιο εξελιγμένη τεχνολογία που μπορεί να βρει κανείς στην αγορά.

Σε γενικές γραμμές το κόστος αγοράς είναι ο βασικός παράγοντας που οδηγεί κάποιον στο να αγοράσει έναν εκτυπωτή ψεκασμού μελάνης, καθώς τα μηχανήματα που ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία είναι σαφώς πιο φθηνά από τα αντίστοιχα laser μηχανήματα.

Για όσους έχουν ανάγκη εκτύπωσης εγγράφων και όχι φωτογραφιών, ειδικά όσοι θέλουν να εκτυπώνουν ασπρόμαυρα έγγραφα, τότε οι inkjet εκτυπωτές είναι μία καλή λύση.

Οι εκτυπωτές αυτοί είναι πολύ ευέλικτοι σε όλες τις περιπτώσεις, ενώ υπάρχουν περιπτώσεις φωτογραφικών εκτυπωτών ψεκασμού μελάνης, οι οποίοι είναι πολύ καλά κατασκευασμένοι, για όσους θέλουν να εκτυπώνουν φωτογραφίες.

Το μεγαλύτερο μειονέκτημα που έχουν οι inkjet είναι το γεγονός ότι είναι πιο αργοί από τις άλλες προτάσεις. Πολλές φορές, μάλιστα, στα πιο φτηνά μοντέλα, η ποιότητα της εκτύπωσης δεν είναι καλή και ενδέχεται να μη σας ικανοποιήσει, ειδικά για φωτογραφικές εκτυπώσεις. Το καθημερινό κόστος εκτύπωσης μειώνεται με τη χρήση επαναγεμιζόμενων μελανιών ή με την αγορά λύσεων από τρίτους κατασκευαστές, αλλά αυτό δεν εγγυάται την ποιότητα της εκτύπωσης και τη διατήρηση της καλής κατάστασης του μηχανήματός σας σε βάθος χρόνου. Γενικά, τα αυθεντικά αναλώσιμα για έναν inkjet εκτυπωτή είναι ακριβά.

Ποιοι χρήστες χρειάζονται έναν laser εκτυπωτή;

Η λειτουργία ενός laser εκτυπωτή είναι οικονομικότερη και καλύτερη από εκείνη ενός inkjet, κάτω από όλες τις συνθήκες, αφού ο ψεκασμός της μελάνης δεν μπορεί να θεωρηθεί τόσο ακριβής διαδικασία όσο το πέρασμα του φορτισμένου χαρτιού από το toner.

Ενα σημαντικό πλεονέκτημα του laser printer, ακριβώς λόγω της αρχής πάνω στην οποία βασίζεται η λειτουργία του, είναι το ότι μπορείτε να τον αφήσετε ανενεργό για πολλούς μήνες και μετά να πατήσετε και πάλι το «print».

Το αποτέλεσμα της εκτύπωσης θα είναι το ίδιο με την πρώτη σας εκτύπωση, καθώς εδώ δεν έχετε να φοβηθείτε, μήπως το μελάνι στεγνώσει.

Ενα ακόμα μεγάλο όφελος της χρήσης ενός laser printer είναι η ταχύτητα και σε αυτό το σημείο η laser τεχνολογία είναι ασυναγώνιστη. Υπάρχει και μία πρόσφατη προσθήκη στο κομμάτι των laser printers, οι LED εκτυπωτές, οι οποίοι θα μπορούσαν να θεωρηθούν ως η εξέλιξη της laser τεχνολογίας με λιγότερα κινούμενα μέρη και άρα πιο αξιόπιστη λειτουργία σε βάθος χρόνου.

Το μεγαλύτερο μειονέκτημά τους είναι το κόστος αγοράς, καθώς κατά κανόνα αποτελούν μια ακριβότερη αγορά από έναν inkjet εκτυπωτή. Σε βάθος χρόνου, όμως, και αν συνυπολογίσει κανείς το γεγονός ότι η κάθε εκτύπωση βγαίνει πιο φθηνά από το κόστος χρήσης του μελανιού, τότε συνολικά είναι μια περισσότερο συμφέρουσα λύση για τις πολλές εκτυπώσεις και τη βαριά χρήση.

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb