Logo

Αποτρίχωση IPL: Όσα θέλετε να γνωρίζετε

Το καλοκαίρι καταφτάνει και οι ημέρες που απομένουν για τις εμφανίσεις στην παραλία πλησιάζουν!

Πολλές γυναίκες αναρωτιούνται ποια μόνιμη μέθοδο αποτρίχωσης είναι καλύτερη να επιλέξουν, αφού οι προσωρινές πρακτικές απαιτούν επανάληψη κάθε λίγες ημέρες.

Δείτε παρακάτω γιατί μπορεί να είναι κατάλληλη για εσάς η μέθοδος αποτρίχωσης με IPL, ποια είναι τα πλεονεκτήματα της μεθόδου και πώς γίνεται η θεραπεία.

Τι είναι το IPL;

Η αποτρίχωση με IPL είναι η πιο σύγχρονη και αποτελεσματική μέθοδος για να απαλλαγείτε από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα σε όλο το σώμα. Η αποτρίχωση με συσκευές εκπομπής έντονου παλμικού φωτός IPL (Intense Pulsed Light) στοχεύει στην καταστροφή των αναγεννητικών κυττάρων στη ρίζα της τρίχας.

Το παλμικό φως υψηλής ενέργειας που εκπέμπεται από το ειδικό μηχάνημα θερμαίνει τις τρίχες και, μέσω της μελανίνης τους, φτάνει στη ρίζα και την καταστρέφει. Αυτά γίνονται με μεγάλη ακρίβεια, χωρίς ερεθισμούς και χωρίς να επηρεάζεται καθόλου το υπόλοιπο δέρμα της υπό θεραπεία περιοχής.

Κάθε πότε εφαρμόζεται η θεραπεία;

Στο πρόσωπο κάθε μήνα και στο σώμα κάθε δυόμισι μήνες. Αυτό γίνεται γιατί οι τρίχες πρέπει να βρίσκονται στην αναγενή φάση (1ο στάδιο τρίχας), κατά την οποία στον βολβό της τρίχας υπάρχει μέγιστη ποσότητα μελανίνης. Πετυχαίνεται έτσι μεγαλύτερη απορρόφηση ενέργειας με αποτέλεσμα να καθίσταται εφικτή η καταστροφή της τρίχας.

Πόσες συνεδρίες χρειάζονται;

Ο αριθμός των συνεδριών εξαρτάται από τις περιοχές όπου θα εφαρμοστεί η φωτοθερμόλυση. Η αποτρίχωση στο πρόσωπο για παράδειγμα, μπορεί να χρειαστεί λίγες περισσότερες συνεδρίες γιατί η τρίχα στην περιοχή αυτή είναι ορμονικά μεταβαλλόμενη. Στο σώμα έχει υπολογιστεί πως χρειάζονται περίπου οκτώ με δέκα θεραπείες. Στο μπικίνι ή τις μασχάλες (εξαρτάται πάντα από την πυκνότητα  και το χρώμα της τρίχας), μπορείτε να έχετε πολύ καλά αποτελέσματα από τις πρώτες 4 θεραπείες.

Τι πρέπει να γνωρίζει κάθε ενδιαφερόμενη;

Στην αρχή πρέπει η αισθητικός να διαγνώσει το φωτότυπο του δέρματος. Ο φωτότυπος Ι- IV, δηλαδή άτομα ανοιχτόχρωμα με σκούρα τρίχα έως σταράτες επιδερμίδες με καστανή τρίχα είναι ιδανικές για φωτοθερμόλυση. Τα πολύ σκούρα δέρματα, χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή. Γι' αυτό και η χρήση των συσκευών IPL επιβάλλεται να γίνεται από εξειδικευμένες αισθητικούς, οι οποίες γνωρίζουν τις παραμέτρους και τις δυνατότητες κάθε μηχανήματος, ώστε να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα στο συγκεκριμένο δέρμα, χωρίς οποιοδήποτε ερεθισμό.

Υπάρχουν κάποιες αντενδείξεις;

Είναι καλύτερα η αποτρίχωση IPL να αποφεύγεται στην εγκυμοσύνη. Επιπλέον, τα δέρματα που έχουν εκτεθεί πρόσφατα σε ηλιακή ακτινοβολία (ηλιοθεραπεία), θα πρέπει να περάσουν ένα χρονικό διάστημα αποχής από τον ήλιο, περίπου τέσσερις με έξι εβδομάδες, ώστε να απενεργοποιηθεί η μελανίνη και μετά να εφαρμοστεί η θεραπεία. Άτομα που πάσχουν από δερματοπάθειες, όπως ψωρίαση, ύπαρξη φλεγμονής, έρπης πρέπει να αποφεύγουν τις θεραπείες αποτρίχωσης καθώς και άτομα που λαμβάνουν φάρμακα τα οποία προκαλούν φωτοευαισθησία.

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb