Logo

Συντήρηση πυροσβεστήρων

Η συντήρηση των πυροσβεστήρων είναι ένα ιδιαίτερο κεφάλαιο και το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να ακολουθήσετε τις οδηγίες που θα σας υποδείξουν οι ειδικοί. Η φωτιά είναι ένα από τα πιο σοβαρά και καταστροφικά περιστατικά που μπορεί να συμβούν σε μια περιοχή ή ένα σπίτι ή ένα κτίριο και οφείλουμε να είμαστε πάντοτε προετοιμασμένοι κι οργανωμένοι. Με το που εγκαταστήσουμε έναν πυροσβεστήρα στον χώρο μας, θα ξέρουμε αμέσως, από την αναγραφόμενη ημερομηνία κατασκευής, σε πόσα έτη θα πρέπει να γίνει ο έλεγχος της λειτουργίας του.

Τα service καθορίζονται πάντοτε από τον κατασκευαστή κι εσείς ενημερώνεστε άμεσα ώστε να προβείτε σε μια τέτοια ενέργεια. Ανάλογα με την ποιότητα του πυροσβεστήρα θα υπολογιστεί και το διάστημα όπου πρέπει να γίνει η αναγόμωση του. Συνήθως περνούν κάποια έτη κι ιδιαιτέρως αν βρίσκεται σε αχρησία ίσως αλλάζουν οι αριθμοί, ωστόσο όλα υπολογίζονται, με βάση την κατασκευή τους, όπως ορίζει ο νόμος.

Τέλος, γίνεται ένας εργαστηριακός έλεγχος του πυροσβεστήρα και μετά το 10 έτος, όπως συνηθίζεται κι ανάλογα τη συμπεριφορά του κάθε 5 ή 6 χρόνια μετά. Πάντοτε εμπιστευόμαστε τους επαγγελματίες κι να κριθεί ακατάλληλος κάποιος από τους πυροσβεστήρες που διαθέτουμε τότε αλλάζουμε άμεσα την μπουκάλα και παίρνουμε καινούρια. Σε καμιά περίπτωση δεν αμελούμε να αφήσουμε στην τύχη τον έλεγχο του πυροσβεστήρα καθώς πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά εργαλεία που έχουμε στον χώρο μας για να προστατευτούμε ανά πάσα ώρα και στιγμή από το μεγάλο κακό της εξάπλωσης μιας πυρκαγιάς.

Μην αφήνετε στην τύχη πράγματα που μπορούν να σώσουν τη ζωή σας αλλά και την περιουσία σας. Το κόστος είναι ιδιαιτέρως χαμηλό για τα υψηλά ποσοστά ασφάλειας που προσφέρονται από την κατοχή και συντήρηση ενός τέτοιου προϊόντος.

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb