Logo

Εξοικονομήστε ενέργεια και χρήματα

Καθημερινά προσπαθούμε να βρούμε τρόπους προκειμένου να εξοικονομήσουμε χρήματα μιας και το κόστος διαβίωσης διαρκώς αυξάνετε.

Μία από τις πιο παλιές και σίγουρες λύσεις είναι η χρήση ηλιακού θερμοσίφωνα.

Είναι γεγονός ότι στη χώρα μας με τον άφθονο ήλιο καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου , η αγορά ενός ηλιακού θερμοσίφωνα είναι μια επένδυση που μας ‘λύνει τα χέρια’ κάνοντας άμεση απόσβεση.

Ειδικότερα με την εξέλιξη της τεχνολογίας και τη βελτίωση των χαρακτηριστικών τους οι ηλιακοί θερμοσίφωνες πετυχαίνουν εκπληκτικές αποδόσεις , και πάνω απ’όλα με μηδενική περιβαλλοντική επιβάρρυνση.

Ιδιαίτερα ενθαρρυντικό είναι ότι μπορούμε να βρούμε ελληνικές εταιρείες με ισχυρή παράδοση που εντυπωσιάζουν με τις εγγυήσεις που δίνουν στα προϊόντα τους.

Κάνοντας μια έρευνα στην αγορά του ηλιακού εντοπίσαμε μερικά χαρακτηριστικά που θεωρούμε ότι είναι απαραίτητα να γνωρίζετε:

  • Αρχικά , απαιτούνται περίπου 40lt κατά άτομο για την κάλυψη των καθημερινών του αναγκών σε ζεστό νερό χρήσης. Έτσι, για μια οικογένεια 4 ατόμων προτείνεται ηλιακός 160lt ενώ ένα ζευγάρι 2 ατόμων μπορεί να εξυπηρετηθεί από ηλιακό 100lt

  • Επίσης πολύ σημαντικό ρόλο παίζει η επιφάνεια του συλλέκτη ο οποίος πρέπει να είναι επιλεκτικός μιας και εξασφαλίζει τη μέγιστη απόδοση. Ενδεικτικά ,η ελάχιστη επιφάνεια επιλεκτικού συλλέκτη είναι για ηλιακό 100 lt &120lt 1,5 τμ, για 160lt 2,5τμ και για 200lt 3 τμ.

  • Το δοχείο αποθήκευσης θα το βρείτε συνήθως σε 2 ποιότητες: Μπόιλερ GLASSκαι Μπόιλερ ΙΝΟΧ.

  • Τέλος στην περίπτωση που ο ηλιακός σας θέλετε να συνδέεται και με το καλοριφέρ(όταν δηλαδή λειτουργεί το καλοριφέρ σας, να ζεσταίνεται και το νερό) υπάρχει η επιλογή της τριπλής ενέργειας .

esolar0041 end

Τέλος θεωρούμε ότι βρισκόμαστε στην καταλληλότερη εποχή για να επιλέξουμε τον ηλιακό θερμοσίφωνα που ταιριάζει στις ανάγκες μας, μιας και λόγω της άφθονης ηλιοφάνειας ο ηλιακός μας θερμοσίφωνας θα αποδόσει τα μέγιστα. 

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb