Εναλλακτική θέρμανση με πέλλετ – Μία ασφαλής και οικονομική επιλογή

Η θέρμανση με πέλλετ τα τελευταία χρόνια έχει κυριολεκτικά εισβάλλει στα σπίτια πολλών νοικοκυριών. Ο κύριος λόγος που έχει επιλεγεί αυτός ο εναλλακτικός τρόπος θέρμανσης είναι η αυξημένη τιμή του πετρελαίου που πλέον έχει αναγκάσει πολλούς καταναλωτές να στραφούν σε άλλα είδη θέρμανσης.

Πλεονεκτήματα πέλλετ

Τα pellet και τα συστήματά τους ταιριάζουν απόλυτα στις υφιστάμενες εγκαταστάσεις, χωρίς να χρειάζονται επιπλέον εργασίες που μπορεί να παρασύρουν τα έξοδα της οικογένειας. Οι λέβητες ή οι σόμπες για παράδειγμα, καίγοντας πέλλετ αναδεικνύουν τον υψηλότερο συντελεστή απόδοσης παράλληλα με το χαμηλότερο κόστος χρήσης.

Το καύσιμο από την φύση του είναι ανακυκλώσιμο, αφού παράγεται από αγροτικά κατάλοιπα ή δέντρα. Ανάμεσα στις ευκολίες του είναι το γεγονός ότι καίγεται με αυτόματο τρόπο.

Δεν περιέχει καθόλου χημικά πρόσθετα, ούτε είναι επιβαρυμένο με υγρασία και τέφρα. Η στάχτη που αφήνει είναι πολύ λιγότερη από το ξύλο. Όσον αφορά την οικολογική προοπτική δεν παράγει καθόλου ρύπους, ενώ τα επίπεδα CO2 που αφήνει στην ατμόσφαιρα, είναι πολύ χαμηλά.

Πότε να το προμηθευτείτε;

Όλοι οι πωλητές pellet υποστηρίζουν ότι την άνοιξη το καύσιμο έχει την χαμηλότερη τιμή, άρα είναι η κατάλληλη περίοδος για την αγορά του. Η αποθήκευσή του είναι πανεύκολη, αφού έτσι κι αλλιώς παρέχεται συσκευασμένο. Το μόνο που χρειάζεται λοιπόν είναι ένας χώρος στεγασμένος για την αποφυγή την ακραίων καιρικών συνθηκών.

GK Energy – Γιατί να την επιλέξετε;

Η GK Energy είναι μία εταιρεία που προσφέρει ολοκληρωμένες εναλλακτικές λύσεις θέρμανσης και συστήματα ανταποκρινόμενα πάντα στα διεθνή πρότυπα. Τα συστήματα τα οποία είναι πλήρως λειτουργικά και παρέχονται με εγγύηση και χαμηλή τιμή είναι οι λέβητες και οι σόμπες πέλλετ. Η εταιρεία προσφέρει λύσεις και για τον επαγγελματικό και για τον οικιακό χώρο.

Μην ξεχνάτε ότι η εγκατάσταση με pellet επιδοτείται έως και 70% από τα συνολικά έξοδα μέσα από το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’οίκον».