Θέρμανση δαπέδου, θερμοπομποί και αντλίες θερμότητας: Ζεσταθείτε εναλλακτικά και οικονομικά

Το κρύο και η υγρασία κάνουν το χειμώνα ίσως την πιο δύσκολη εποχή του χρόνου, όχι μόνο λόγω των καιρικών συνθηκών, αλλά και λόγω των εξόδων που κάνουμε προκειμένου να κρατήσουμε το σπίτι μας ζεστό, ειδικά με την ραγδαία αύξηση της τιμής του πετρελαίου.

Ευτυχώς η τεχνολογία έχει προχωρήσει αρκετά και πλέον έχουμε τη δυνατότητα να αφήσουμε στην άκρη τους παλιούς και πολυέξοδους τρόπους θέρμανσης και να επιλέξουμε ανάμεσα σε μία ποικιλία αποτελεσματικών λύσεων για οικονομική και αποδοτική θέρμανση σε κάθε δωμάτιο του ιδιωτικού ή επαγγελματικού μας χώρου.

Οι 3πιο δημοφιλείς προτάσεις εναλλακτικής οικονομικής θέρμανσης είναι η θέρμανση δαπέδου (ή ενδοδαπέδια θέρμανση), οι θερμοπομποί και οι αντλίες θερμότητας.

Η θέρμανση δαπέδου είναι πλέον η ιδανική λύση θέρμανσης χάρη στην πρωτοποριακή γερμανική τεχνολογία Haka Gerodur που παρέχει η EnergySystem. Οι ειδικές αντιστάσεις τοποθετούνται κάτω από το πάτωμα του σπιτιού χωρίς να χαλάσει η διαρρύθμιση του, ενώ το κόστος εγκατάστασης και συντήρησης είναι ασύγκριτα χαμηλό. Ετσι εξοικονομείτε χώρο, ενέργεια και χρήματα, ενώ απολαμβάνετε μία ομοιόμορφη κατανομή της θερμότητας στους χώρους σας, που σέβεται το περιβάλλον και την τσέπη σας.

Οι θερμοπομποί αποτελούν το πιο ολοκληρωμένο σύστημα θέρμανσης που χρησιμοποιείται ευρέως όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στις βόρειες χώρες της Ευρώπης. Η λειτουργία τους έγκειται στην μετατροπή του ψυχρού αέρα του δωματίου σε ζεστό, τον οποίο απελευθερώνει εκ νέου στον χώρο. Η εγκατάσταση όπως και η συντήρηση τους είναι εύκολη και οικονομική ενώ ο μοντέρνος σχεδιασμός του εξασφαλίζει αθόρυβη λειτουργία και άψογο design.

Οι αντλίες θερμότητας θεωρούνται η κορυφαία επένδυση στον τομέα της οικιακής και επαγγελματικής θέρμανσης, καθώς έχουν μακροπρόθεσμα τη μεγαλύτερη εξοικονόμιση χρημάτων και ενέργειας σε σχέση με τους παραδοσιακούς τρόπους θέρμανσης με ορυκτά καύσιμα. Δεδομένου ότι οι αντλίες θερμότητας χρησιμοποιούν την δωρεάν αιολικήενέργεια αποτελούν την ιδανική λύση για οικιακή θέρμανση, ενώ μπορούν επίσης να παρέχουν έλεγχο της υγρασίας και εξαερισμό με καθαρό αέρα.

Βρείτε εναλλακτικά συστήματα θέρμανσης, κορυφαίας ποιότητας και αποδοτικότητας στις πιο συμφέρουσες τιμές της αγοράς στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Energy System.