Χρήσιμες πληροφορίες για τον ηλιακό θερμοσίφωνα

iliakos ther

Η Ελλάδα είναι μία από τις πιο ηλιόλουστες χώρες και είναι φυσικό η διάδοση του ηλιακού θερμοσίφωνα να είναι μεγάλη. Στις μέρες μας έτσι κι αλλιώς τα ηλιακά συστήματα χρησιμοποιούνται από εκατομμύρια καταναλωτές, ενώ τα τελευταία χρόνια η χώρα μας είναι μία απ’ όλες αυτές που κατασκευάζουν ηλιακά συστήματα.

Ο ηλιακός θερμοσίφωνας και τα είδη του

Διακρίνονται κυρίως δύο συστήματα:

  1. Ανοιχτού κυκλώματος: Θερμαίνουν το νερό απευθείας

  2. Κλειστού κυκλώματος: Έμμεση θέρμανση του νερού

Η πρώτη κατηγορία, αφορά μεν τους φθηνότερους αλλά σε περιπτώσεις παγετού για παράδειγμα, είναι δύσκολη η θέρμανση του νερού.

Ένας ηλιακός θερμοσίφωνας, επίσης, μπορεί να διαφοροποιηθεί ανάλογα με τις ενεργειακές πηγές που εκμεταλλεύεται:

  1. Διπλής ενέργειας: Είναι αυτός που λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια ή με ρεύμα

  2. Τριπλής ενέργειας: Ο τρόπος λειτουργίας του είναι όπως ο κλασικός, αλλά έχει και μία άλλη είσοδο, η οποία εκμεταλλεύεται το ζεστό νερό σαν θερμαντικό μέσο

Συχνές ερωτήσεις καταναλωτών:

  • Ποια είναι τα οφέλη εγκατάστασης ενός ηλιακού θερμοσίφωνα;

Πρώτα απ΄όλα προσφέρει ζεστό νερό χρήσης όλες τις ημέρες του έτους. Μάλιστα τις μισές, λόγω καιρικών συνθηκών, έχει ήδη προθερμανθεί και δεν χρειάζεται την χρήση του ηλεκτρικού ρεύματος για να λειτουργήσει.

  • Σε πόσο χρονικό διάστημα γίνεται απόσβεση;

Σε γενικές γραμμές ισχύει το φυσιολογικό: όσο μεγαλύτερη είναι η χρήση του ηλιακού, τόσο μεγαλώνει και το διάστημα που αναμένεται η επιθυμητή απόσβεση.

  • Πόσος είναι ο χρόνος θέρμανσης του νερού;

Αν η ηλιοφάνεια είναι μεγάλη και η θερμοκρασία του νερού της δεξαμενής είναι η επιθυμητή, τότε ο χρόνος μειώνεται πάρα πολύ!

  • Πόση είναι η διάρκεια ζωής τους;

Αν ο ηλιακός είναι ποιοτικός και πιστοποιημένος, τότε ο χρόνος ζωής μπορεί να ξεπεράσει τα 20 χρόνια. Αν είναι αμφιβόλου ποιότητας, το διάστημα περιορίζεται στα 12 περίπου χρόνια.

Εμπιστευθείτε και εσείς έναν από τους ειδικούς στον κλάδο και αγοράστε ηλιακό θερμοσίφωνα αξιόπιστα, οικονομικά, με υψηλές αποδόσεις! Δείτε τους ηλιακούς θερμοσίφωνες Cronius.