Πώς να επιλέξετε το καλύτερο χλοοκοπτικό μηχάνημα για τον κήπο σας

Το κούρεμα του γκαζόν, διαφέρει για κάθε άνθρωπο. Για ορισμένους φαίνεται σαν αναπόφευκτη αγγαρεία, ενώ για πολλούς ανθρώπους είναι μία διαδικασία θεραπευτική που τους ηρεμεί και τους βοηθάει να περνάνε ευχάριστα και δημιουργικά την ώρα τους.

Οι περισσότεροι άνθρωποι, όταν αναζητούν να αγοράσουν χλοοκοπτικά για τον κήπο τους, βάζουν ως προτεραιότητα την τιμή, την εταιρεία ή τις δυνατότητες του μηχανήματος.

Ωστόσο το βασικότερο πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψιν σας πριν επιλέξετε χλοοκοπτικό μηχάνημα, είναι το είδος και η ποιότητα του γκαζόν που θέλετε να κουρέψετε, καθώς και το μέγεθος και η διαρρύθμιση του κήπου σας.

Συγκεκριμένα, ο τύπος της χλοοκοπτικής μηχανής που χρειάζεστε σε μεγάλο βαθμό καθορίζεται από τρεις παράγοντες: το μέγεθος του γκαζόν, το είδος του εδάφους (επίπεδο ή λοφώδες), καθώς και τον αριθμό και το είδος των εμποδίων (δέντρα, παρτέρια κλπ).

Υπάρχουν τρεις τύποι χλοοκοπτικής μηχανής και μπορείτε να επιλέξετε τον καθένα ανάλογα με τις προτιμήσεις σας και τις ανάγκες του κήπου σας.

 

Χειροκίνητες

Για μικρούς κήπους, περίπου 50 τετραγωνικών. Μπορεί να χρειαστεί να κινηθείτε λίγο πιο γρήγορα για να ενεργοποιήσετε τις λεπίδες σωστά, αλλά δεν υπάρχει μηχανή κι έτσι διατηρείται χαμηλό το κόστος συντήρησης και είναι φιλική προς το περιβάλλον. Επιπλέον, σας επιτρέπει να κάνετε μανούβρες και να ελέγξετε την ένταση και την επιφάνεια κοπής, σε κήπους με εμπόδια ή ανώμαλο έδαφος.

 

Ηλεκτρικές

Για λίγο μεγαλύτερους κήπους, μπορείτε να επιλέξετε ηλεκτρικές χλοοκοπτικές μηχανές, οι οποίες είτε έχουν καλώδιο, είτε είναι επαναφορτιζόμενες. Προσφέρουν σχετική αυτονομία ωστόσο περιορίζονται από το μήκος του καλωδίου και την ανθεκτικότητα της μπαταρίας.

 

Βενζίνης

Ενδείκνυται για μεγάλους κήπους, αφού παρέχει σαφώς μεγαλύτερη αυτονομία από την ηλεκτρική χλοοκοπτική μηχανή, και προσφέρει πολύ μεγαλύτερη ισχύ. Ωστόσο θέλουν επίσης και μεγαλύτερη προσοχή, καθώς απαιτούν περισσότερη συντήρηση από ό, τι τις ηλεκτρικές.

 

Για περισσότερες χλοοκοπτικές μηχανές σε μεγάλη ποικιλία και ανθεκτικά γεωργικά εργαλεία και μηχανήματα επισκεφθείτε το ηλεκτρονικό κατάστημα Kouretas.gr