Πώς να επιλέξετε το κατάλληλο αλυσοπρίονο και τι πρέπει να γνωρίζετε

Ένα αλυσοπρίονο είναι απαραίτητο για κάθε άνδρα που κάνει εξωτερικές δουλειές κήπου, όχι μόνο στην επαρχία αλλά και στην πρωτεύουσα. Τα μικρά οικιακά αλυσοπρίονα συνήθως αγοράζονται από τους αγρότες και τους ιδιοκτήτες αγροτικών ακινήτων, τους εργαζόμενους σε εταιρείες ξυλείας, αλλά και από όσους θέλουν να διαμορφώσουν κατάλληλα τα καυσόξυλα για το τζάκι τους.

Πώς όμως μπορείτε να επιλέξετε το κατάλληλο αλυσοπρίονο για την χρήση που το θέλετε και τι κανόνες ασφαλείας πρέπει να τηρείτε προκειμένου να να γίνει η δουλειά σας σωστά και ακίνδυνα;

Στην αγορά κυκλοφορούν κυρίως τρία είδη αλυσοπρίονων. Τα αλυσοπρίονα βενζίνηςβενζινοπρίονα) τα ηλεκτρικά αλυσοπρίονα καλώδιο και τα ηλεκτρικά αλυσοπρίονα χωρίς καλώδιο. Το ποιο θα επιλέξετε εσείς εξαρτάται καθαρά από τις ανάγκες σας.

Γενικά, καλό είναι να γνωρίζετε ότι όσο πιο σκληρή είναι η δουλειά που θέλετε να κάνετε τόσο πιο ισχυρό θα πρέπει να είναι το αλυσοπρίονο. Για παράδειγμα, αν κόβετε τακτικά δέντρα και κορμούς για καυσόξυλα, θα χρειαστείτε ένα πιο ισχυρό αλυσοπρίονο από ό, τι αν απλά θέλετε να κόψετε τα κλαδιά ενός θάμνου.

Οι δοκιμές έχουν δείξει ότι τα αλυσοπρίονα βενζίνης είναι η καλύτερη επιλογή, καθώς είναι τα ισχυρότερα και τα πιο ανθεκτικά για εργασίες που θέλετε να κάνετε μέσα και γύρω από τον κήπο σας.

Κατά τη χρήση ενός αλυσοπρίονου καλό είναι να τηρούνται ορισμένοι βασικοί κανόνες ασφαλείας. Συγκεκριμένα, είναι σημαντικό να φοράτε τον απαραίτητο προστατευτικό εξοπλισμό για την αποφυγή ατυχημάτων. Σε αυτόν περιλαμβάνονται: επικαλαμήδες ή ένα παντελόνι από σκληρό ύφασμα, ανθεκτικό σε αιχμηρά ρινίσματα, ένα σκληρό κράνος για όταν κόβετε κλαδιά που βρίσκονται πάνω από το ύψος του κεφαλιού σας, οπωσδήποτε γάντια με αντιολισθητικές επιφάνειες, αφού είναι δύσκολο να κρατήσετε το αλυσοπρίονο όταν κόβει και αντιολισθητικές γαλότσες για τον ίδιο λόγο, αλλά και για προστασία, οπωσδήποτε προστατευτικά γυαλιά για να μην σας μπει τίποτα στα μάτια και προαιρετικά ωτασπίδες γιατί αν δουλεύετε με αλυσοπρίονο πολύ ώρα ο θόρυβος γίνεται ανυπόφορος.

Οι τιμές για τα αλυσοπρίονα ποικίλλουν μεταξύ των φθηνότερων επιλογών που κυμαίνονται περίπου στα 100 ευρώ, μέχρι μερικά πιο ακριβά μοντέλα που κοστίζουν από 300 ευρώ και πάνω. Ωστόσο θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η υψηλότερη τιμή δεν εγγυάται απαραίτητα ένα καλύτερο αλυσοπρίονο, αφού υπάρχουν αρκετές εταιρείες που εξασφαλίζουν άριστη ποιότητα στις χαμηλότερες τιμές.

Για τις καλύτερες τιμές σε αλυσοπρίονα άριστης ποιότητας επισκεφθείτε το ηλεκτρονικό κατάστημα της αντιπροσωπείας InterPower Κυδωνάκης.