Προκατασκευασμένα σπίτια: Και όμως αποτελούν την καταλληλότερη επιλογή!

Είναι γεγονός ότι έχει σταματήσει η ανέγερση οικοδομών και ότι πλέον πολύ λίγοι ιδιοκτήτες επιλέγουν να επενδύσουν τα χρήματά τους για την οικοδόμηση μιας οικίας. Αντιθέτως, οι περισσότεροι επιλέγουν να κατοικούν σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα ή κατοικίες όπου μοναδική τους υποχρέωση είναι να πληρώνουν μηνιαίως το ενοίκιο. Είναι άλλωστε και η επιβάρυνση του ΕΝΦΙΑ ένα ακόμη μέτρο το οποίο απομακρύνει τους ιδιώτες από την οικοδόμηση οικιών.

Από την άλλη, τα προκατασκευασμένα σπίτια φαίνεται να αποτελούν εξαιρετική επιλογή για όσους θέλουν να έχουν μια κατοικία δική τους η οποία θα συνδυάζει:

  • Άψογη κατασκευή.

  • Μειωμένο κόστος.

  • Εξαιρετική αντοχή.

Αν σκέφτεστε και εσείς να προβείτε στην οικοδόμηση μιας προκατασκευασμένης κατοικίας τότε πρέπει να γνωρίζετε ότι τα πλεονεκτήματα είναι σαφώς περισσότερα από τα μειονεκτήματα. Ανάμεσα σε αυτά συγκαταλέγονται:

  • Ο ακριβής χρόνος παράδοσης.

Είναι γεγονός ότι κατά την διάρκεια της οικοδόμησης μιας κατοικίας ενδεχομένως να σημειωθούν διάφορα προβλήματα τα οποία ενδεχομένως να καθυστερήσουν σημαντικά την παράδοση του έργου. Αυτό δεν ισχύει στην περίπτωση όπου αποφασίσετε να επενδύσετε τα χρήματά σας σε ένα προκατασκευασμένο σπίτι και αυτό γιατί από τη στιγμή όπου μελετάται το σχέδιο τότε δίνεται και σαφής χρόνος παράδοσης από την κατασκευαστική εταιρεία στον ιδιοκτήτη.

  • Προκαθορισμένο κόστος.

Ένα ακόμη πλεονέκτημα αυτής της επιλογής είναι ότι τα προκατασκευασμένα σπίτια έχουν καθορισμένο κόστος κατασκευής και αυτό δεν υπάρχει περίπτωση να ανέβει καθώς έχουν συμφωνηθεί εκ των προτέρων όλα τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν και έχει υπολογιστεί το συνολικό κόστος συμπεριλαμβάνοντας τόσο το εσωτερικό, όσο και το εξωτερικό της οικίας. Αντίθετα, κατά την οικοδόμηση συμβατικών κτιρίων σίγουρα το τελικό κόστος θα είναι πιο αυξημένο, από ότι το αρχικά συμφωνηθέν.

  • Ποικίλες επιλογές.

Τα προκατασκευασμένα σπίτια δίνουν στους ιδιοκτήτες την ευκαιρία να επιλέξουν μέσα από μια μεγάλη ποικιλία υλικών αυτά που θέλουν να «ντύσουν» την οικία τους.

  • Τραπεζική χρηματοδότηση.

Ως μελλοντικοί επενδυτές μιας προκατασκευασμένης κατοικίας πρέπει να γνωρίζετε ότι οι τράπεζες χρηματοδοτούν την κατασκευή τους, με την μορφή στεγαστικού δανείου.

Εάν εν τέλει αποφασίσετε ότι σας ενδιαφέρει το ενδεχόμενο να αποκτήσετε μια προκατασκευασμένη κατοικία, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα prokat-assos.gr και είμαστε σίγουροι ότι οι προτάσεις που θα βρείτε θα σας αφήσουν απόλυτα ικανοποιημένους!