Πέλλετ: Οικονομικό και περιβαλλοντικά φιλικό καύσιμο

pelet

Όλοι μας τα τελευταία χρόνια ακούμε διάφορα σενάρια για τον ραγδαίο ρυθμό αλλαγών των κλιματικών φαινομένων στον πλανήτη μας. Αυτήν την μεγάλη πρόκληση που εν τέλει είναι καθαρά οικολογική, καλούνται να αντιμετωπίσουν και τα συστήματα αξιοποίησης της βιομάζας, από την στιγμή που τα ορυκτά καύσιμα έχουν κατηγορηθεί από τους επιστήμονες σας την πρωταρχική αιτία όξυνσης του φαινομένου της υπερθέρμανσης του πλανήτη, ακολουθούμενη από τις γνωστές αρνητικές συνέπειες (π.χ. άνοδος στάθμης της θάλασσας).

 

Τα πέλλετ διατηρούν μία φιλική και ουδέτερη θέση ως προς τον παραπάνω αληθή συλλογισμό, αφού μπορούν χωρίς την έκλυση ακραίων ποσοτήτων co2 να παρέχουν ολοκληρωμένη θέρμανση σε οικίες (μόνιμες ή εξοχικές) και επαγγελματικούς χώρους.

Η άψογη οικολογική προσαρμοστικότητά τους έγκειται στο γεγονός, ότι για την παραγωγή τους χρησιμοποιούνται πρώτες ύλες καθαρά φυσικές, όπως αγροτικά υπολείμματα, πριονίδια κ.α.

Τι διαπιστώθηκε από την υπηρεσία προστασίας του περιβάλλοντος στις Η.Π.Α.:

Τα καύσιμα πέλλετ καίνε τόσο μικρές ποσότητες co2, μολύνοντας το περιβάλλον ελάχιστα, δηλαδή σε βαθμό που να μην χρειάζεται η πιστοποίησή τους από φορέα υγείας, εν αντιθέσει με τις συμβατικές σόμπες ξύλου.

Αλλά και οι περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες μαζί με την δική μας, επιλέγουν τα τελευταία χρόνια τα pellet για την θέρμανσή τους. Σε πρώτο στάδιο σαν συμπληρωματική και σε δεύτερο στάδιο σαν μοναδική πηγή θερμότητας τους κρύους μήνες του Χειμώνα.

Η εισαγωγική εταιρεία GK Energy δραστηριοποιείται στο χώρο της οικολογικής θέρμανσης και μπορεί να σας βοηθήσει σε οτιδήποτε και αν χρειαστείτε σε σχέση με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, συμβουλεύοντάς σας και παρέχοντάς σας συσκευές για το σπίτι και για την θέρμανσή σας από στερεά και οικολογικά καύσιμα.