Βασικές ερωτήσεις πριν εγκαταστήσετε τον ηλιακό θερμοσίφωνα

texnikos-syntirisis-iliakou-thermosifona

Δεν υπάρχει σπίτι χωρίς ζεστό νερό χρήσης, συνεπώς και χωρίς κάποια συσκευή η οποία να ζεσταίνει το νερό τους πιο ψυχρούς μήνες του χρόνου που ο ήλιος δεν επαρκεί για να καλύψει αυτές τις ανάγκες. Αυτές οι κατασκευές είναι οι ηλιακοί θερμοσίφωνες, οι οποίοι μπορούν να χαρίσουν πολυάριθμα οφέλη σε ένα σπίτι ή επαγγελματικό χώρο.

Η εταιρεία Cronius απαντάει στις συχνότερες ερωτήσεις που έχουν γίνει από πελάτες για να σας βοηθήσει να διαλέξετε τον δικό σας ηλιακό.

1. Γιατί να εγκαταστήσω έναν ηλιακό θερμοσίφωνα;

Η εγκατάσταση ενός ηλιακού προσφέρει δωρεάν ζεστό νερό χρήσης, καλύπτοντας τις ανάγκες του νοικοκυριού σας, όλες τις ημέρες του έτους. Πρόκειται για την πιο οικονομική θέρμανση του νερού εν αντιθέσει με το ρεύμα ή το καλοριφέρ.

2. Σε πόσο χρονικό διάστημα θα έχω κάνει απόσβεση της αγοράς;

Αν λάβουμε υπόψιν το αυξημένο κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος και παίρνοντας ως παράδειγμα μία τετραμελή οικογένεια, η απόσβεση είναι πιθανόν να γίνει σε περίπου 2,5 – 3 χρόνια.

3. Ποιος είναι ο χρόνος που θα περιμένω για να ζεσταθεί το νερό;

Αυτό δεν είναι προκαθορισμένο για κανένα θερμοσίφωνα, αφού σημαντικό ρόλο παίζει η ηλιοφάνεια και η θερμοκρασία του νερού της δεξαμενής. Αν η δεξαμενή σας είναι εντελώς άδεια από ζεστό νερό για να γεμίσει πλήρως χρειάζεται 120 λεπτά περίπου.

4. Αν δεν έχει ήλιο πως θα ζεσταθεί το νερό;

Στις ημέρες που δεν έχει ήλιο, ο ηλιακός μπορεί να μην έχει αρκετό νερό για να φτάσει για τις ανάγκες όλης της οικογένειας. Αυτό μπορεί να διορθωθεί με την βοήθεια από μία εναλλακτική πηγή ενέργειας όπως το ρεύμα ή το πετρέλαιο.

5. Πόσα χρόνια ζωής έχει ένας ηλιακός;

Ένας ηλιακός ποιοτικός, μπορεί να φτάσει και τα 20 χρόνια ζωής, αν πραγματοποιείται μία καλή συντήρηση. Αν είναι αμφιβόλου ποιότητας τότε τα χρόνια δεν ξεπερνούν τα 10.

6. Γιατί είναι απαραίτητη η συντήρησή του;

Με μία καλή συντήρηση μειώνουμε στο ελάχιστο ανεπιθύμητες εξελίξεις. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι αυξάνουμε τα χρόνια ζωής του.

Επωφεληθείτε από περισσότερες πληροφορίες και δείτε τα πιο εξελιγμένα μοντέλα θερμοσιφώνων στην ιστοσελίδα Cronius.gr.