Logo

Θέματα αστυνόμευσης και πρόληψης εγκληματικότητας συζήτησε με τους Δημάρχους Νάουσας, Αλεξάνδρειας ο Αστυνομικός Διευθυντής

Επ’ ευκαιρία ανάληψης καθηκόντων των νέων Δημοτικών Αρχών, με δεδομένο δε την αγαστή συνεργασία και στα πλαίσια υλοποίησης των  στρατηγικών στόχων του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας περί ελεύθερης κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων, καθώς και εμπέδωσης του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας, Αστυνομικού Διευθυντή Διονυσίου Κούγκα, συνοδευόμενου από την Υπασπιστή του Υπαστυνόμο Α’ Πελαγία Αγγέλου, την  23 Σεπτεμβρίου 2019 με τον Δήμαρχο Νάουσας κ. Νικόλαο Καρανικόλα και την  24 Σεπτεμβρίου 2019 με τον Δήμαρχο Αλεξάνδρειας κ. Παναγιώτη Γκυρίνη.

Στη συνάντηση αναπτύχθηκαν θέματα γενικής αστυνόμευσης και πρόληψης της εγκληματικότητας. Έγιναν προτάσεις προς επίλυση των κυκλοφοριακών  προβλημάτων και βελτίωση της κίνησης πεζών και οχημάτων στα αστικά κέντρα, ήτοι στοχευμένες τεχνικές παρεμβάσεις [όπως τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών σε κομβικά σημεία της πόλης, τοποθέτηση ειδικής σήμανσης (κολωνάκια) στο μέσο κεντρικών οδών προς αποτροπή της παράνομης στάθμευσης οχημάτων], έλεγχος των παράνομων σταθμεύσεων (ειδικότερα σταθμεύσεις σε θέσεις ΑμεΑ), δημιουργία νέων πεζοδρομήσεων, έλεγχος για περιπτώσεις υπεράριθμων τραπεζοκαθισμάτων σε καταστήματα υγειονομικού
ενδιαφέροντος, απομάκρυνση πρόσθετων ογκωδών αντικειμένων που δυσχεραίνουν την κυκλοφορία πεζών, δημιουργία θέσεων στάθμευσης δικύκλων, απομάκρυνση μη λειτουργικών περιπτέρων από πεζοδρόμια και πεζόδρομους, καθώς και αποκατάσταση οδικού δικτύου (ποιότητα οδοστρώματος) και σήμανσης (οριζόντια και κάθετη).

 Όλα τα ανωτέρω αναπτύχθηκαν με σκοπό τη χάραξη στοχευμένων και ορθολογικών στρατηγικών, τοπικού χαρακτήρα που, πλέον των άλλων, θα συμβάλουν στην βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

kougkas karanikolas

 
Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb