Logo

Ζευγάρι εξαπατούσε καταστηματάρχες που εξέδιδαν προπληρωμένες κάρτες

Αριστοτεχνική απάτη σε βάρος ιδιοκτητών καταστημάτων και επιχειρήσεων με προπληρωμένες κάρτες είχε στήσει ζευγάρι Ελλήνων, το οποίο συνελήφθη τελικά από την αστυνομία. Εμφανίζονταν ως τεχνικοί και με το πρόσχημα ότι πραγματοποιούν έλεγχο για την ορθή λειτουργία των μηχανημάτων, έπειθαν τους καταστηματάρχες να εκδώσουν προπληρωμένες κάρτες με διάφορα χρηματικά ποσά, καθώς και τον κωδικό των καρτών, τα οποία έπαιρναν και γινόταν.

Οι δράστες της απάτης εντοπίστηκαν από την αστυνομία και όπως διαπιστώθηκε, η γυναίκα είναι 41 ετών και ο άντρας 52. Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, οι κατηγορούμενοι, από τον Αύγουστο του 2013 μέχρι τον περασμένο Μάιο, επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με ιδιοκτήτες διαφόρων καταστημάτων και επιχειρήσεων (ψιλικών, μίνι μάρκετ, περιπτέρων κτλ) σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και εμφανίζονταν ως τεχνικοί της εταιρείας που έχει εγκαταστήσει μηχανήματα έκδοσης προπληρωμένων καρτών. Στη συνέχεια, με το πρόσχημα ότι πραγματοποιούν έλεγχο για την ορθή λειτουργία των μηχανημάτων, ζητούσαν από τους καταστηματάρχες να εκδώσουν προπληρωμένες κάρτες με διάφορα χρηματικά ποσά, καθώς και τον κωδικό των καρτών, οι οποίες μετά θα ακυρώνονταν.

Από την επικοινωνία τους με την πραγματική διαχειρίστρια εταιρεία, οι ιδιοκτήτες διαπίστωναν όμως ότι είχαν εξαπατηθεί, καθότι οι παραπάνω κάρτες ουδέποτε είχαν ακυρωθεί. Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι προπληρωμένες κάρτες εξαργυρώθηκαν για στοιχηματισμό σε ιστοσελίδες διαδικτυακού τζόγου, από τους δύο κατηγορούμενους. Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί 22 απάτες σε βάρος καταστημάτων και επιχειρήσεων που εξέδιδαν προπληρωμένες κάρτες, σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Βέροια, Καβάλα, Ρόδο, Σαμοθράκη, Μυτιλήνη, Κόρινθο και Σέρρες), ενώ η έρευνα συνεχίζεται για να διαπιστωθεί τυχόν συμμετοχή των δραστών και σε άλλες παρόμοιες πράξεις, καθώς και για να προσδιοριστεί το ακριβές μέγεθος της απάτης. Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον εισαγγελέα.

Πηγή: www.ethnos.gr

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb