tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Τσιόδρας: Επαγρύπνηση και εγρήγορση από όλους

Τις ανησυχίες της επιτροπής εμπειρογνωμόνων για την εξέλιξη της πανδημίας εξέφρασε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό Σωτήρης Τσιόδρας, κατά τη σημερινή έκτακτη ενημέρωση με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδιαλιά, σημειώνοντας πως σήμερα τα νέα κρούσματα ξεπέρασαν τα 120 και τόνισε την ομόφωνη συμφωνία της Επιτροπής για την ανάγκη χρήσης μάσκας. Επιπλέον τόνισε ότι οι ασπίδες υπολείπεται σε προφύλαξη της μάσκας.

Είπε ότι ο αυξημένος αριθμός κρουσμάτων εξηγείται από το γεγονός ότι διενεργούνται περισσότεροι έλεγχοι, αλλά επίσης ότι η αύξηση των κρουσμάτων είναι αποτέλεσμα της αύξησης της κινητικότητας και του στενού συγχρωτισμού.

Παράλληλα επισήμανε ότι είναι θετικό ότι μέχρι στιγμής δεν έχει εμφανιστεί πίεση στο σύστημα υγείας και τόνισε ότι χρειάζεται επαγρύπνηση και εγρήγορση από όλους.

Πού οφείλονται τα αυξημένα νούμερα

Ειδικότερα, ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους η χώρα μας γνωρίζει αύξηση των κρουσμάτων, ξεκαθαρίζοντας πως η εμφάνισή του έγινε κατ’ εξαίρεση και λόγω των αυξημένων κρουσμάτων.

Παράλληλα, επιχείρησε να εξηγήσει τα αίτια πίσω από την εκτόξευση των κρουσμάτων. «Η αύξηση των κρουσμάτων έχει αρκετές αιτίες» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε, οι λόγοι πίσω από την αύξηση των κρουσμάτων είναι οι εξής:

  • Ο αυξημένος έλεγχος, η αύξηση της κινητικότητας στην πατρίδας μας, όπως σε πολλές χώρες λόγω της άρσης των μέτρων.
  • Η αυξημένη μεταδοτικότητα σε συνθήκες συνωστισμού (πχ κρεατοβιομηχανία, γάμοι, μπαρ).
  • Η μετατόπιση των κρουσμάτων σε νεαρότερες ηλικίες λόγω της κινητικότητας και η αύξηση των ελέγχων, αλλά και το ότι πολλά άτομα είναι ασυμπτωματικά.

Αυξήθηκαν τα εγχώρια κρούσματα

Όπως επεσήμανε ο κ. Τσιόδρας, από την επιδημική καμπύλη έχουμε πολύ μεγαλύτερο ποσοστό εισαγομένων κρουσμάτων λόγω του ανοίγματος του τουρισμού.

Ωστόσο, το ανησυχητικό στοιχείο είναι ότι το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί τα εγχώρια κρούσματα. Από εκεί και πέρα, όπως είπε ο κ. Τσιόδρας, το ενθαρρυντικό στοιχείο είναι ότι δεν υπάρχει πίεση στο σύστημα Υγείας.

Ο κίνδυνος υπάρχει, πρέπει να ρίξουμε το δείκτη R κάτω από το 1, ώστε να αποφύγουμε δυσάρεστες καταστάσεις. «Η κατάσταση μπορεί γρήγορα να μας ξεφύγει. Κάθε κρούσμα δίνει, κατά μέσο όρο, άλλο ένα» προειδοποίησε ο κ. Τσιόδρας.

Επιβεβλημένη η χρήση μάσκας

Σε ό,τι αφορά στη χρήση μάσκας, ο καθηγητής τη χαρακτήρισε ιδιαίτερα δύσκολη, ιδιαίτερα με τις υψηλές θερμοκρασίες, όμως η επιστημονική κοινότητα θεωρεί πως η χρήση της είναι επιβεβλημένη, ιδίως σε περιπτώσεις που είναι αδύνατη η τήρηση των αποστάσεων.

«Τα επιστημονικά δεδομένα επιβάλλουν τη χρήση της μάσκας, ιδιαίτερα όταν δεν μπορούν να τηρηθούν οι αποστάσεις. Η μάσκα είναι πολύ πιο αποτελεσματική από τη χρήση ασπίδας» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Για τα φάρμακα και το εμβόλιο

Μιλώντας για τα φάρμακα και το εμβόλιο κατά του κοροναϊου, ο λοιμωξιολόγος σημείωσε πως τα μονοκλωνικά αντισώματα μπορεί να είναι το νέο όπλο στη μάχη κατά της Covid-19.

«Η δεξαμεθαζόνη φαίνεται να μειώνει τους θανάτους, η ρεμδεσιβίρη το μόνο αξιόλογο φάρμακο για αντιμετώπιση της νόσου μέχρι στιγμής. Νέο φάρμακο μπλοκάρει τα κύτταρα του ιού στον πνεύμονα» πρόσθεσε.

Παράλληλα, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του καθώς «κάποια φάρμακα δεν κατάφεραν να πιάσουν τα αποτελέσματα που περιμέναμε».

«Δεν υπάρχει μαγική λύση για την αντιμετώπιση του κοροναϊού. Υπάρχει ελπίδα για ένα ασφαλές εμβόλιο» είπε. «Αυτό δεν σημαίνει πως σίγουρα θα έχουμε εμβόλιο, αλλά φτάσαμε γρήγορα στα τελευταία στάδια».

Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε πως η φαρμακευτική βιομηχανία ξεπερνά τους ανταγωνισμούς για ανακάλυψη θεραπειών και συνεχίζεται η παγκόσμια συνεργασία.

Πηγή: www.in.gr 

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69