tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Χωρίς θανάτους και με λίγα κρούσματα κορονοϊού το τελευταίο εικοσιτετράωρο

Χωρίς θανάτους και με λίγα κρούσματα κορονοϊού κύλησε το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην χώρα μας. Συγκεκριμένα, ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε 4 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα. Το σύνολο των κρουσμάτων έφτασε τα 2840.

Εκ των συνολικών κρουσμάτων το 55.1% αφορά άνδρες. Από αυτά, 616 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.475 (52%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Το τελευταίο 24ωρο δεν σημειώθηκε θάνατος από κορονοϊό. Το σύνολο των θανάτων παρέμεινε στους 165 ανθρώπους. Όσον αφορά στους νεκρούς οι 47 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 75 έτη και το 94% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Στις ΜΕΘ νοσηλεύονται 22 ασθενείς με διάμεση ηλικία τα 73 έτη. Εξ αυτών, 9 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 95.5% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.. Από την εντατική εξήλθαν 95 ασθενείς.

Σχετικά με το εμβόλιο για τον κοροναϊό, ο κ. Τσιόδρας τόνισε πως δύο εμβόλια βρίσκονται στη δεύτερη φάση ανάπτυξης, ενώ ακόμη 110 σε στάδιο έρευνας.

Μάλιστα, υπογράμμισε πως είναι πιθανό το εμβόλιο να παραχθεί στο τέλος του έτους ή στις αρχές το επόμενου.

Για το ενδεχόμενο ανοίγματος των σχολείων, ο λοιμωξιολόγος τόνισε: «Τα επιστημονικά δεδομένα δείχνουν ότι υπήρξε επιδημιολογικό όφελος με το κλείσιμο των σχολείων. Πολλοί γονείς δεν μπορούν να υποστηρίξουν διδασκαλία στο σπίτι ή να επιστρέψουν στις εργασίες τους όσο τα σχολεία είναι κλειστά. Επί του παρόντος δεν υπάρχουν επιστημονικά δεδομένα ότι η επιστροφή στο σχολείο είναι απόλυτα ασφαλής».

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69