tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Κορονοϊός: Παραμένουν χαμηλά τα νέα κρούσματα

Στην σημερινή ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας ανακοινώθηκαν 15 νέα κρούσματα. Το σύνολό τους έφθασε τα 2678.

Εκ των κρουσμάτων τα 603 σχετίζονται με ταξίδι στο εξωτερικό και 1.340 με ήδη γνωστό κρούσμα, ενώ το 56% να αφορά άνδρες.

Ακόμα, εκ των 15 νέων κρουσμάτων τα 9 παραμένουν υπό διερεύνηση για τη μετάδοση.

Στην εντατική νοσηλεύονται 33 ασθενείς. H μέση ηλικία είναι τα 67 έτη και 8 εξ αυτών να είναι γυναίκες. Επιπλέον, το 97% των ανθρώπων που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα ή είναι άνω των 70 ετών. 85 ασθενείς εξήλθαν από τις ΜΕΘ.

Τέλος, το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκε ένας θάνατος και το σύνολό τους έφθασε τους 147. 40 ήταν γυναίκες.

Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε σε νέα επιστημονικά δεδομένα, τονίζοντας πως είναι «πολύ απίθανο» να κυκλοφορούσε ο κοροναϊός στον κόσμο πολύ πριν την καταγραφή των πρώτων κρουσμάτων, δηλαδή πριν τα τέλη του 2019.

Ως προς τις πληροφορίες για μεταλλάξεις του κοροναϊού, ο κ. Τσιόδρας επεσήμανε πως «δεν ξέρουμε πώς θα επηρεαστεί η πορεία του ιού από αυτές τις αλλαγές».

«Ο ιός αναδύθηκε με βάση τα γενετικά δεδομένα στο τέλος του 2019. Κοινός πρόγονος μεταξύ των κοροναϊών τότε που πέρασε από τα ζώα στους ανθρώπους. Σε κάποιες περιοχές ο ιός παρουσιάζει τις μικρότερες αλλαγές» συμπλήρωσε.

Η επιδημία ξεκινά από πολλούς «ασθενείς μηδέν». Ο ιός εισήλθε για παράδειγμα στο Ηνωμένο Βασίλειο πολλές φορές, από πολλούς ασθενείς.

«Τα επιστημονικά δεδομένα δεν υποστηρίζουν τη θεωρία συνωμοσίας ότι κατασκευάσθηκε σε εργαστήριο. Σε κάποιες περιοχές του ιού έχουμε μικρό αριθμό μεταλλάξεων, αυτές οι περιοχές που μένουν σταθερές πρέπει να μελετηθούν περισσότερο για να βρούμε εμβόλιο ή φάρμακο» είπε αναφερόμενος στις θεωρίες συνωμοσίας.

Ακόμα αναφέρθηκε και σε δημοσίευση στο περιοδικό Sciense, αναφορικά με το εμβόλιο σε πειραματόζωα. Τα αποτελέσματα ήταν ενθαρρυντικά για να βρεθεί εμβόλιο, είπε.

 

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69