tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Οι εργαζόμενοι στην ιδιωτική υγεία τα αιτήματα των υγειονομικών του Δημοσίου

Από τον Σύλλογο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών, Ιατρείων και Εργαστηρίων Βορείου Ελλάδος ανακοινώθηκαν τα εξής:

"Εμείς οι εργαζόμενοι στην ιδιωτική υγεία, τόσο οι υγειονομικοί όσο και οι υπόλοιπες ειδικότητες, απευθύνουμε αγωνιστικό χαιρετισμό στους συναδέλφους μας στις δημόσιες δομές υγείας που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης απέναντι στην πανδημία του κορονοϊού. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και την αμέριστη στήριξή μας στα δίκαια αιτήματα που αγωνιωδώς προβάλουν για την αντιμετώπιση της. Οι 2000 προσλήψεις είναι ελάχιστες σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες και είναι στάχτη στα μάτια.

Καταγγέλλουμε και από την πλευρά μας τα φαινόμενα αισχροκέρδειας από πολλούς επιχειρηματίες της υγείας που ακόμα και σε αυτές τις δύσκολες για το λαό μας στιγμές, βρίσκουν τρόπους να συνεχίζουν να δουλεύουν χωρίς καμία σύνεση και ενοχή για την εξάπλωση ενός ιού που μπορεί να αποβεί μοιραίος είτε να λόγω της αμείωτης λειτουργίας τους να συνδράμουν στην εξάπλωση του . Χρεώνουν αδρά τα τεστ για τον COVID-19, βαφτίζουν διάφορα τακτικά χειρουργεία «έκτακτα» για να εισπράττουν και λαμβάνουν ασθενείς – «πελάτες», που λόγω φόρτου εργασίας και έλλειψης προσωπικού, δεν μπόρεσαν αυτό το διάστημα να εξυπηρετηθούν από το δημόσιο.

Υπάρχουν στον κλάδο μας χώροι που δεν παίρνουν τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας με ό,τι και αν αυτό συνεπάγεται. Τα εργασιακά μας δικαιώματα τσαλαπατώνται επειδή η εργοδοσία βλέπει σαν ευκαιρία την πανδημία για να εφαρμόσει εφιαλτικές συνθήκες εργασίας. Στα διαγνωστικά κέντρα οι συνάδελφοι απολύονται ο ένας μετά τον άλλο, σε ορισμένες κλινικές τα ωράρια μειώνονται ή επιβάλλονται 12ωρα/4ήμερα, προσπαθούν να εφαρμόσουν εκ περιτροπής εργασία ή δεν δίνονται ειδικές άδειες, με παράδειγμα συνάδελφο που δέχεται επίθεση στο δικαίωμα στη μητρότητα, αφού δεν έχει που να αφήσει το παιδί της και αναγκάζεται να το έχει μαζί της στην δουλειά.

Τέτοια φαινόμενα οφείλουμε να τα αντιμετωπίσουμε άμεσα, όλοι μαζί μέσα από την δράση μας στο σωματείο με υψηλό συναίσθημα αλληλεγγύης στους συναδέλφους μας.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να απευθύνονται στα σωματεία τους όταν αντιμετωπίζουν φαινόμενα εργοδοτικής αυθαιρεσίας.

ΔΕΝ ΣΚΥΒΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ – ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ

Δηλώνουμε έτοιμοι να συνδράμουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην μάχη ενάντια στην πανδημία. Η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και δεν πρέπει να στερείται από κανέναν

Η τελευταία ΠΝΠ, δημιουργεί κόλαση για τους εργαζόμενους και παράδεισο για τους επιχειρηματίες. Είναι αφέλεια να πιστεύει κανείς ότι αυτά τα μέτρα θα καταργηθούν μετά το τέλος της κρίσης. Μένουμε σπίτι, αλλά δεν κλείνουμε το στόμα μας. Ενημερωνόμαστε και προετοιμαζόμαστε για τις μάχες που έρχονται".

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69