tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Κορονοϊός: 82 νέα κρούσματα - 49 οι θάνατοι

82 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας. Συνολικά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην χώρα μας είναι 1314. Διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ νοσηλεύονται 85 ασθενείς με μέσο όρο ηλικίας τα 66 έτη και το 55% έχει υποκείμενο νόσημα. Από αυτούς, οι 17 είναι γυναίκες. Επίσης 6 εξήλθαν από τις ΜΕΘ.

Οι θάνατοι στην χώρα μας έφθσαν τους 49. Οι 37 είναι άνδρες και οι 12 γυναίκες. το 96% έχουν υποκείμενο νόσημα ή είναι άνω των 72 ετών.

Όπως τόνισε ο κ. Τσιόδρας, η βραδεία αύξηση του ιού στη χώρα μας έχει οδηγήσει σε ένα μήνα στους μισούς θανάτους από τη γρίπη που διήρκησε τόσους μήνες και αυτό δείχνει πόσο επιθετικός είναι ο ιός.

Παράλληλα, ο κ. Τσιόδρας έδωσε μία σειρά από οδηγίες για το αν πρέπει να φοράμε μάσκες, επικαλούμενος τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. «Ο ΠΟΥ εξακολουθεί να προτείνει να μην φοράμε μάσκες, εκτός από αυτούς που νοσούν» είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς γνωστοποίησε ότι μπαίνει σε καραντίνα η δημοτική ενότητα Μεσοποταμίας στην Καστοριά για 14 ημέρες, ενώ επιβάλλεται επίσης και η απαγόρευση κυκλοφορίας στους δήμους:

  • Καστοριάς
  • Ορεστίδος
  • Νεστορίου
  • Μήκης
  • Ξάνθης

«Σε αυτούς τους Δήμους αναστέλλεται η δυνατότητα κατ’ εξαίρεση μετακίνησης για παροχή βοήθειας, μετάβαση σε τελετή και για άσκηση. Καλούμε τους κατοίκους αυτών των δήμων να παραμείνουν στο σπίτι τους και να προχωρήσουν σε προμήθεια τροφίμων για πολλαπλές ημέρες».

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69