tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Κοροναϊός : 71 νέα κρούσματα – Στα 695 τα συνολικά

Στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, είπε ότι καταγράφηκαν 71 νέα κρούσματα του κορονοϊού και το σύνολό τους έθφασε τα 695, σε 28 περιφερειακές ενότητες της χώρας. 

Το 56% είναι άνδρες. Το 75% είναι ηλικίας 18-64 ετών ενώ το υπόλοιπο 25% είναι 65 ετών και πάνω. 114 άνθρωποι νοσηλεύονται, εκ των οποίων 35 διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ. Ο μέσος όρος ηλικίας των διασωληνωμένων είναι τα 68 έτη και μεταξύ αυτών υπάρχει μόνο μία γυναίκα. Το 74% εξ αυτών που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ έχουν χρόνια υποκείμενα νοσήματα. 

Από τους 17 νεκρούς, οι 14 είναι άντρες και οι τρεις γυναίκες. Ο μέσος όρος ηλικίας τους είναι τα 76 έτη.

29 άνθρωποι έχουν πάρει εξιτήριο.

Τέλος, ο κ. Τσιόδρας επεσήμανε ότι εκτιμάται πως 8.000 έως 10.000 άτομα έχουν πιθανότατα προσβληθεί από τον κοροναϊό στη χώρα μας.

Την ενημέρωση ξεκίνησε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας παρουσιάζοντας μεταξύ άλλων την κατάσταση που επικρατεί στο σύστημα υγείας και τις δυνατότητες του για την αντιμετώπιση της κρίσιμης και έκτακτης αυτής κατάστασης.

«Γνωρίζουμε τις πάγιες αδυναμίες του συστήματος υγείας. Παραλάβαμε 565 κλίνες ΜΕΘ, εμείς προσθέσαμε 80 από τον ιδιωτικό τομέα. Σήμερα 650 κλίνες ΜΕΘ και ΜΑΘ».

Αναφερόμενος στις δράσεις της κυβέρνησης για τη στήριξη του συστήματος υγείας, ξεχωριστή αναφορά έκανε στις προσλήψεις προσωπικού στα νοσοκομεία επαναλαμβάνοντας την δέσμευση του πρωθυπουργού «θα γίνουν όσες χρειαστεί».

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69