Logo

Ιατρικός Σύλλογος Ημαθίας: "Η βία στα νοσοκομεία να αποτελεί ιδιώνυμο αδίκημα με αυστηρότατες ποινές"

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ημαθίας με ανακοίνωσή του καταδικάζει την βιαιοπραγία εις βάρος γιατρού στο Νοσοκομείο Βέροιας. Στην ανακοίνωση αναφέρει: "Ο Ιατρικός Σύλλογος Ημαθίας με αφορμή το περιστατικό που έλαβε χώρα το Σάββατο 16/11/2019 και αφορούσε τόσο στην βιαιοπραγία κατά συναδέλφου στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του Νοσοκομείου Βέροιας, όσο και στην άσκηση λεκτικής βίας κατά του Υγειονομικού Προσωπικού του Νοσοκομείου Βέροιας αλλά και του Κ.Υ.Αλεξάνδρειας, εκφράζει την οργή και αγανάκτησή του για τα διαρκώς αυξανόμενα κρούσματα επιθέσεων κατά των λειτουργών του ΕΣΥ.

Δυστυχώς είναι ακόμα ένα επεισόδιο, που προστίθεται σε μία σειρά άλλων παρόμοιων περιστατικών, που έχουν προηγηθεί τα τελευταία χρόνια, με το καθ’ύλην αρμόδιο Υπουργείο Υγείας να παρακολουθεί χωρίς να προβαίνει σε καμία ενέργεια προστασίας του προσωπικού των Νοσοκομείων και των Κ.Υ. από τέτοιου είδους κακόβουλες ενέργειες.

Είναι πάγιο αίτημα τόσο των Ιατρικών Συλλόγων όσο και του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου η νομοθέτηση ως ιδιώνυμου του αδικήματος της άσκησης λεκτικής και σωματικής βίας κατά ιατρών και λοιπού υγειονομικού προσωπικού.

Καλούμε το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, να προχωρήσει ΑΜΕΣΑ στις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε κάθε είδους άσκηση λεκτικής ή σωματικής βίας στα Νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας της χώρας απέναντι σε ιατρούς και λοιπό προσωπικό, να αποτελεί ιδιώνυμο αδίκημα με αυστηρότατες ποινές και εφαρμογή αυτεπάγγελτης διαδικασίας". 

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb