Logo

Ημερίδα με θέμα την υγεία και διατροφή πραγματοποιήθηκε στο ΚΕΜΑΕΔ (φωτογραφίες)

Διαδραστική ημερίδα με τίτλο "Έλα να μαγειρέψουμε μαζί" και θέμα την υγιεινή διατροφή πραγματοποίησε ο Φιλανθρωπικός μη κερδοσκοπικός Σύλλογος Φίλων Κέντρου Μέριμνας Ατόμων με Ειδικές Δεξιότητες (ΚΕΜΑΕΔ) Δήμου Βέροιας την Τετάρτη 13 Νοέμβρη, στον χώρο του Κέντρου.

Στην ημερίδα συμμετείχε πληθώρα ομιλητών που μίλησαν για το πως μπορούμε να προλάβουμε αλλά και να αντιμετωπίσουμε μέσω της καθημερινής μας διατροφής πολλά ζητήματα υγείας.

Η διευθύντρια του ΚΕΜΑΕΔ Μελίνα Δαμιανίδου Μιχαηλίδου απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, λέγοντας ότι η υγεία και η διατροφή είναι δύο κρίκοι δεμένοι, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όσους υποστηρίζουν το έργο του Κέντρου.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε η εκπρόσωπος του Νοσοκομείου Βέροιας, προϊσταμένη νοσηλευτικής, Μαρία Παπαϊωάννου, ο εκπρόσωπος της Π.Ε. Ημαθίας, Γιώργος Παπαδόπουλος, ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης και ο εκπρόσωπος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος, Θεόδωρος Κουρατζόγλου.

Στη συνέχεια ο εθελοντής επιστημονικός διευθυντής του ΚΕΜΑΕΔ, Γιώργος Τσαλέρας, παρουσίασε και συντόνισε την ημερίδα.

Ξεκινώντας τον λόγο πήρε ο Διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής Γενικού Νοσοκομείου Βέροιας, Ιωάννης Βογιατζής, ο οποίος μίλησε για την λειτουργία της καρδιάς σε συνδυασμό με την διατροφή.

Ακολούθησε η Διευθύντρια της Παθολογικής Κλινικής Νοσοκομείου Ημαθίας Μονάδα Βέροιας, Παθολόγος με εξειδίκευση στο Σακχαρώδη Διαβήτη, Μουσχιανή Ζωγράφου, η οποία ανέπτυξε το θέμα «Πρόληψη Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2».

Έπειτα τον λόγο πήρε ο Dr. Μαυροκεφαλίδης Ιωάννης, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Ενδοκρινολογία - Μεταβολισμός - Διαβήτης: Παθήσεις θυρεοειδή σε παιδιά με ειδικές δεξιότητες».

Στη συνέχεια ο Διαιτολόγος- Διατροφολόγος - Msc of Education and Disability - Καθηγητής Ειδικής Αγωγής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Αθανάσιος Τόπης, αναφέρθηκε στα οφέλη της Μεσογειακής Διατροφής.

Έπειτα οι  chef και μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος Αντώνης Μουστάκας και Μαρίνος Χονδρολίδης μίλησαν για τον υγιεινό τρόπο παρασκευής των γευμάτων.

Μετά το πέρας των ομιλιών, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την παρασκευή  μοναδικών συνταγών και να γευθούν εδέσματα μαγειρεμένα με βάση ένα υγιεινό διατροφολόγιο. Ο μπουφές περιλάμβανε πράσινη σαλάτα, ταμπουλέ με κοτόπουλο, λεπτές φέτες από ψαρονέφρι μαριναρισμένες με ελαιόλαδο και λεμόνι μαζί με τα ψητά λαχανικά και μοσχαρίσιο νουά κατσαρόλας με συνοδεία βραστών λαχανικών.

Παραβρέθηκαν οι: Αστυνομικός Διευθυντής Διονύσης Κούγκας, Διευθυντής Τροχαίας Ιωσήφ Παρούτογλου, εκπρόσωπος Ι Μεραρχίας Πεζικού Στεφανία Μαζιρίδου, Δήμαρχος Βέροιας, Αντιδήμαρχος Τεχνικών Αλέξανδρος Τσαχουρίδης, Αντιδήμαρχος Παιδείας Συρμούλα Τζήμα Τόπη, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Στάθης Κελεσίδης, πρόεδρος ΔΕΥΑΒ Στέργιος Διαμάντης, αντιπρόεδρος ΔΣ Δήμου Βέροιας Δημήτρης Πυρινός, Διευθύντρια ΚΑΠΑ Δήμου Βέροιας Αθανασία Γιαμουστάρη , Προϊσταμένη ΚΑΠΑ Αθηνά Καπρίνη, γραμματέας Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας Λάζαρος Χατζηιωαννίδης, προϊσταμένη νοσηλευτικής Γ.Ν. Βέροιας Μαρία Παπαϊωάννου, εκπρόσωπος Επιμελητηρίου Ημαθίας Τάσος Γιάγκογλου, εκπρόσωπος της Μητρόπολης πρωτοπρεσβύτερος π. Νεκτάριος Σαββίδης, πρώην δήμαρχος Βέροιας Χαρούλα Ουσουλτζόγλου, πρόεδρος Συλλόγου Καρκινοπαθών Ημαθίας Μαρίνα Ψωμιάδου, εκπαιδευτές, εθελοντές και φίλοι του ΚΕΜΑΕΔ.

View this gallery on Flickr

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb