Logo

Ξεκίνησαν τα βιωματικά σεμινάρια για την προώθηση του μητρικού θηλασμού στο Κέντρο Υγείας Βέροιας (φωτογραφίες)

Στα πλαίσια του εορτασμού της Πανελλήνιας  Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού, 1-7 Νοεμβρίου, το Μαιευτικό Τμήμα του Κέντρου Υγείας Βέροιας ξεκίνησε βιωματικά σεμινάρια με θέμα «Ενδυναμώνουμε τους Γονείς, Διευκολύνουμε τον Θηλασμό».

Την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου, στο Τμήμα Προετοιμασίας για τη Γονεϊκότητα στον ισόγειο χώρο του Κέντρου Υγείας στην Βέροια, οι Μαίες υποδέχθηκαν εγκυμονούσες, αλλά και μητέρες με τα μωράκια τους, για να τις ενημερώσουν και να τις υποστηρίξουν στα θέματα του θηλασμού.

Παράλληλα με προβολή ενημερωτικού υλικού, βασισμένου σε επιστημονικά δεδομένα, αναφέρθηκαν τα πλεονεκτήματα του μητρικού θηλασμού και αναλύθηκαν τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν για έναν επιτυχή μητρικό θηλασμό.

Τα παρευρισκόμενα κορίτσια, τα οποία είχαν παρακολουθήσει ανάλογα σεμινάρια και συνεργάστηκαν με τις Μαίες, αντάλλαξαν τις εμπειρίες τους από τον τοκετό και τον θηλασμό, ενώ ακολούθησε συζήτηση λύνοντας απορίες των υποψήφιων μητέρων.

Η Ευγενία, ένα από τα κορίτσια που δέχθηκε τη βοήθεια των Μαιών είπε «Είμαστε πολύ τυχερές που έχουμε αυτό το Κέντρο στην πόλη μας. Χωρίς αυτό δεν θα είχα θηλάσει», φράση που επικροτήθηκε και από τις υπόλοιπες. Ενώ συμπλήρωσε ότι η φήμη του ξεπερνάει τα όρια της πόλης μας, καθώς επαγγελματίες υγείας από όμορες περιοχές το συστήνουν σε υποψήφιες μητέρες.

Το Μαιευτικό Τμήμα υποστηρίζει την λεχώνα, είτε τηλεφωνικά είτε με επισκέψεις κατ’ οίκον, αμέσως μετά το μαιευτήριο (σε ώρες λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Βέροιας), έως 40 ημέρες.

Τα βιωματικά  σεμινάρια θα επαναληφθούν και την επόμενη βδομάδα (εκτός Δευτέρας), 10:00π.μ – 12μ.μ. 

Στο σεμινάριο παραβρέθηκαν οι Μαίες που απαρτίζουν το τμήμα, Αναστασία Καλλιούπη Αναστασία και Δέσποινα Χαραλαμπίδου, ενώ απουσίαζαν δύο λόγω άδειας λοχείας – ανατροφής, η προϊσταμένη του τμήματος Διαμάντω Καρανικολοπούλου, η διευθύντρια του Κ.Υ. Βέροιας Μαρία Χατζή, νοσηλεύτριες κ.α..

Μετά το σεμινάριο προσφέρθηκε καφές και κέρασμα. 

Τις ζωγραφιές στους τοίχους του Μαιευτικού Τμήματος κι όχι μόνο, επιμελήθηκε η νοσηλεύτρια του Κ.Υ. Βέροιας Χριστοφορούλα Γεωργίου.

View this gallery on Flickr

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb