tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Γεροντική άνοια και πρόληψη

Οι εκφυλιστικές νόσοι είναι κοινές σε άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών. Εντούτοις, η πρόληψη της άνοιας είναι δυνατή με την υιοθέτηση ορισμένων καλών συνηθειών. Η πρόληψη άλλωστε είναι πολύ σημαντική. Αν και ορισμένοι τύποι άνοιας, αποδίδονται σε γενετικά αίτια, οι πιθανότητες εμφάνισης αυτού του είδους ασθενειών μειώνεται αν ληφθούν ορισμένες προφυλάξεις.

Τι πρέπει να αποφύγετε:

1. Έλλειψη ύπνου

Είναι γνωστό σε όλους ότι ο ύπνος είναι μια από τις κυριότερες λειτουργίες του ανθρώπινου οργανισμού. Η έλλειψη ύπνου επιταχύνει την απώλεια των εγκεφαλικών κυττάρων. Ο εγκέφαλος λειτουργεί συνεχώς και όταν δεν κοιμόμαστε καλά οι εγκεφαλικές δραστηριότητες επιβραδύνονται. Οποιαδήποτε δραστηριότητα που απαιτεί συγκέντρωση ή σκέψη είναι πιο δύσκολο να ολοκληρωθεί με επιτυχία εάν δεν έχετε κοιμηθεί καλά. Ένας καλός βραδινός ύπνος δεν ξεκουράζει άλλωστε μόνο το σώμα αλλά και το μυαλό! 

2. Παράλειψη πρωινού γεύματος

Αρκετοί είναι οι Έλληνες που παραλείπουν το πρωινό γεύμα και αρκούνται σε έναν καφέ. Το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας όμως είναι το πρωινό. Μετά από 8 ώρες χωρίς φαγητό, το σώμα μας χρειάζεται ενέργεια για να ξεκινήσει μια νέα μέρα. Στο πρωινό δίνουμε στο σώμα μας τις βιταμίνες, τα μέταλλα και τα θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για την εκτέλεση των λειτουργιών του. 

3. Καθιστική ζωή

Ο χειρότερος εχθρός της υγείας είναι ο καθιστικός τρόπος ζωής διότι δεν συμβάλλει μόνο στην ανάπτυξη καρδιαγγειακών παθήσεων, διαβήτη και αύξησης βάρους αλλά εμποδίζει επίσης την οξυγόνωση του εγκεφάλου και την καλή λειτουργία του. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας), η έλλειψη φυσικής δραστηριότητας είναι μία από τις κύριες αιτίες θνησιμότητας στον κόσμο. Οι άνθρωποι που δεν ασκούνται έχουν κίνδυνο θνησιμότητας μεταξύ 20% και 30% υψηλότερο από όσους έχουν ένα σημαντικό επίπεδο φυσικής δραστηριότητας. Δεν είναι απαραίτητο να πάτε γυμναστήριο ή να κάνετε οποιαδήποτε μορφή απαιτητικής άσκησης. Το περπάτημα σε μέτριο ή γρήγορο ρυθμό είναι αρκετό για να σας κρατήσει υγιείς. 

4. Κατανάλωση αλκοόλ και κάπνισμα

Το τσιγάρο επηρεάζει σημαντικά την υγεία καθώς αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου του πνεύμονα και εκφυλίζει τα εγκεφαλικά κύτταρα. Το κάπνισμα θα μπορούσε να σκοτώσει τους νευρώνες σας σιγά-σιγά και αυτό θα συμβάλει μακροπρόθεσμα στην εμφάνιση άνοιας. Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ είναι επίσης κακή για την υγεία. Η αιθανόλη μειώνει τις γνωστικές ικανότητες, όχι μόνο κατά την πρόσληψη, αλλά και μακροπρόθεσμα. 

5. Μη άσκηση του εγκεφάλου

Ακριβώς όπως πρέπει να ασκήσετε για να διατηρήσετε το σώμα σας σε φόρμα, πρέπει επίσης να ασκήσετε το μυαλό σας, γιατί και αυτό «σκουριάζει». Υπάρχουν άπειρες δραστηριότητες οι οποίες βοηθούν στο να διατηρούμε τον εγκέφαλο μας σε εγρήγορση: ανάγνωση βιβλίων, η γραφή, η ζωγραφική, επίλυση sudoku, σταυρόλεξων και παζλ. Επίσης, μπορείτε να κρατήσετε τον εγκέφαλο σας σε εγρήγορση μέσω του παιχνιδιού: Το Online casino σαν το Novibet παραμένει μια άκρως διασκεδαστική και ενδιαφέρουσα δραστηριότητα. 

Η υιοθέτηση καλύτερων συνηθειών είναι ο ουσιαστικός σύμμαχος για να κερδίσετε την μάχη εναντίον των εκφυλιστικών νόσων. Αρχίστε σήμερα να κάνετε μικρές αλλαγές και χαρείτε μια πιο υγιή ζωή!

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69