tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

534 ευρώ: Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις εργοδοτών κι εργαζομένων

Σήμερα, Τρίτη 7 Ιουλίου, ξεκινούν οι υπεύθυνες δηλώσεις εργαζομένων δικαιούχων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα  supportemployees.services.gov.gr  και  εργοδοτών στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του συστήματος «Εργάνη» για την ειδική αποζημίωση ελέω κορονοϊού που φτάνει έως και τα 534 ευρώ από όλους τους κλάδους για τους οποίους επιτρεπόταν η αναστολή εντός Ιουνίου:

  • Επισιτισμός

  • τουρισμός 

  • μεταφορές 

  • πολιτισμός 

  • αθλητισμός 

  • επαναλειτουργούσες επιχειρήσεις εποχικών ξενοδοχείων – καταλυμάτων 

  • επαναλειτουργούσες επιχειρήσεις τουριστικών λεωφορείων

Οι δηλώσεις των εργοδοτών θα υποβάλλονται από 7/7 έως 15/7 (με ορθές επαναλήψεις από 16/7 έως 21/7) και των εργαζομένων από 7/7 έως 21/7. 

katagrafi2.jpg

Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι, των οποίων η σύμβαση εργασίας τους τίθεται σε αναστολή για πρώτη φορά εντός του μηνός Ιουνίουείναι απαραίτητο να προβούν σε υποβολή της υπεύθυνης δήλωσης μετά τη δήλωση της αναστολής της σύμβασης εργασίας από την επιχείρηση στο σύστημα «Εργάνη».

Οι εργαζόμενοι, των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τους τελούσαν σε αναστολή κατά τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο και παρατείνεται η αναστολή τους για τον μήνα Ιούνιο, δεν απαιτείται να προβούν σε δήλωση παρά μόνο αν επιθυμούν την τροποποίηση στοιχείων τους (π.χ. ΙΒΑΝ) και εντός των συγκεκριμένων προθεσμιών.

Για όλους αυτούς τους εργαζόμενους η πληρωμή της ειδικής αποζημίωσης παραπέμπεται για το διήμερο Δευτέρας & Τρίτης 27-28 Ιουλίου.

katagrafi3.jpg

Έως τις 10 Ιουλίου θα πληρωθούν την αποζημίωση ειδικού σκοπού μηνός Μαΐου και οι εργαζόμενοι που τυχόν δεν την έχουν λάβει ακόμη, κατόπιν της ολοκλήρωσης της διαδικασίας των ορθών επαναλήψεων για τις δηλώσεις αναστολών συμβάσεων εργασίας – παρατάσεις – οριστικές διακοπές.

Εποχικοί εργαζόμενοι / μονομερείς δηλώσεις 

Από σήμερα Τρίτη 7 Ιουλίου έως και 31 Ιουλίου θα υποβάλλονται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα supportemployees.services.gov.gr από τους εποχικούς εργαζόμενους με δικαίωμα επαναπρόσληψης οι μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις για τις οποίες δεν απαιτείται προηγούμενη δήλωση εργοδότη στην «Εργάνη». Μονομερή δήλωση υποβάλλουν οι εργαζόμενοι που:

  • δεν έχουν ακόμη επαναπροσληφθεί ή επαναπροσλήφθηκαν μετά την 1ηΙουνίου 

  • δεν θα επαναπροσληφθούν φέτος καθώς το ξενοδοχείο – κατάλυμα ή το τουριστικό λεωφορείο στο οποίο εργάστηκαν το 2019 δεν θα επαναλειτουργήσει

Οι μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις υποβάλλονται από εργαζόμενους με δικαίωμα επαναπρόσληψης σε επιχειρήσεις ξενοδοχειακών και τουριστικών καταλυμάτων ή τουριστικών λεωφορείων για την καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού ύψους έως και 534 ευρώείτε για όλο τον Ιούνιο – αν η επιχείρηση δεν λειτούργησε καθόλου το προηγούμενο μήνα – είτε για το χρονικό διάστημα από 1/6 έως την ημερομηνία επαναπρόσληψής τους εντός Ιουνίου.

Οι ημερομηνίες των πληρωμών που ανακοινώθηκαν και επίσημα πλέον από το υπουργείο Εργασίας είναι: 16/7,  23/7, 30/7 & 6/8. 

katagrafi.jpg

Σε περίπτωση επαναπρόσληψης εντός του Ιουνίου και εφόσον η σύμβαση έχει τεθεί σε αναστολή, οι εργαζόμενοι υποβάλλουν, πέραν της μονομερούς δήλωσης και δεύτερη δήλωση σε συνέχεια της δήλωσης αναστολής από τον εργοδότη τους εντός των προθεσμιών που καθορίζονται για τις δηλώσεις αναστολών μηνός Ιουνίου, δηλαδή έως 21 Ιουλίου. 

Αν η μονομερής δήλωση του εργαζόμενου αφορά όλο το μήνα Ιούνιο, το ύψος της αποζημίωσης ειδικού σκοπού ανέρχεται στο ποσό των 534 ευρώ. Σε διαφορετική περίπτωση, η αποζημίωση υπολογίζεται αναλόγως των δηλωθέντων ημερών και με ποσό αναφοράς τα 17,8 ευρώ ανά ημέρα αναστολής. 

Ευνόητο είναι ότι σε περίπτωση που τεθεί η σύμβαση εργασίας του σε αναστολή από τον εργοδότη μετά την επαναπρόσληψή του, καταβάλλεται αποζημίωση υπολογιζόμενη κατ΄ αναλογία και για τις ημέρες της αναστολής.

Για παράδειγμα:

Έστω εποχικός εργαζόμενος σε ξενοδοχείο που επαναπροσλήφθηκε 15 Ιουνίου και τέθηκε απευθείας από τον εργοδότη του σε αναστολή. Υποβάλλει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα supportemployees.services.gov.gr δυο υπεύθυνες δηλώσεις :

  1. μια μονομερή υπεύθυνη δήλωση για την περίοδο 1/6 – 14/6
  2. μια υπεύθυνη δήλωση για την περίοδο 15/6 – 30/6. Προσοχή, για την υποβολή αυτής της δήλωσης απαιτείται απαραιτήτως προηγούμενη υποβολή δήλωσης αναστολής από τον εργοδότη και σχετικός αριθμός πρωτοκόλλου του συστήματος «Εργάνη».

Οι καταβολές της ειδικής αποζημίωσης του Ιουνίου θα ξεκινήσουν στα μέσα Ιουλίου, όπως είχε γράψει το ethnos.gr, από τους εργαζόμενους που δεν έχουν επαναπροσληφθεί ή επαναπροσλήφθηκαν μετά την 1η Ιουνίου και θα γίνονται σταδιακά και σε τακτά χρονικά διαστήματα εντός Ιουλίου και έως τις αρχές Αυγούστου. Στα τέλη Ιουλίου την σκυτάλη της εξόφλησης θα πάρουν οι μισθωτοί σε αναστολή στις επιχειρήσεις εστίασης, πολιτισμού, αθλητισμού, μεταφορών, τουρισμού καθώς και οι εποχικοί που επαναπροσλήφθηκαν.

Όπως είχε γράψει το ethnos.gr οι καταβολές θα είναι διαδοχικές ανάλογα με τον όγκο των υποβληθεισών δηλώσεων. Δεδομένου ότι οι πληρωμές θα γίνονται σταδιακά, όσοι υποβάλλουν τις πρώτες ημέρες και μετά τις 7 Ιουλίου την υπεύθυνη δήλωσή τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα supportemployees.services.gov.gr, προφανώς αυτοί θα είναι που θα πληρωθούν και πρώτοι.

Μονομερή υπεύθυνη δήλωση  υποβάλλουν οι εργαζόμενοι με δικαίωμα επαναπρόσληψης σε επιχειρήσεις ξενοδοχειακών και τουριστικών καταλυμάτων ή τουριστικών λεωφορείων είτε για όλο τον μήνα Ιούνιο είτε για το χρονικό διάστημα από 1/6/2020 έως την ημερομηνία επαναπρόσληψής τους εντός Ιουνίου.

Προσοχή όμως, καθώς σε περίπτωση επαναπρόσληψης εντός του Ιουνίου και εφόσον η σύμβασή τους έχει τεθεί σε αναστολή, οι εργαζόμενοι υποβάλλουν, πέραν της μονομερούς δήλωσης, και δεύτερη δήλωση σε συνέχεια της δήλωσης αναστολής από τον εργοδότη τους εντός των προθεσμιών που καθορίζονται για τις δηλώσεις αναστολών μηνός Ιουνίου.

Πηγή: www.ethnos.gr 

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69