tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Άνοιξαν τα καταστήματα με άνθη και φυτά και οι Βεροιώτες βάζουν χρώμα στην ζωή τους αγοράζοντας λουλούδια

Βάζουν χρώμα στην ζωή μας και σίγουρα με τα προϊόντα τους συμβάλουν στην άνοδο της ψυχολογίας μας, ειδικά μετά από 45μερη καραντίνα. Ο λόγος για τους ιδιοκτήτες καταστημάτων με άνθη και φυτά, που επέστρεψαν στην καθημερινή τους εργασία. Ο κλάδος τους ήταν μέσα σε αυτούς που άνοιξαν την Δευτέρα και δεν σταμάτησαν να δέχονται πελάτες που προμηθεύονται γλάστρες και φυτά για μπαλκόνια και αυλές.

Τα καταστήματα με άνθη και φυτά ήταν από αυτά που κατέγραψαν μεγάλη ζημιά το διάστημα της καραντίνας. Μάρτης και Απρίλης, μας λέει ο Έρβις Μπούφι ο οποίος διατηρεί με την σύζυγό του Χαρούλα Στυλίδου τα καταστήματα Ανθέων Τέχνη στην Βέροια, συγκαταλέγονται στους καλύτερους μήνες του χρόνου ενώ η κορύφωση σημειώνεται τον Μάιο. Εκτός από τους δυο μήνες που χάθηκαν και αφορούσαν πωλήσεις φυτών, οι ιδιοκτήτες καταστημάτων με άνθη έχασαν και την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας που παραδοσιακά κατέγραψαν υψηλές πωλήσεις κομμένων λουλουδιών.

"Δεν ήμασταν έτοιμοι να δουλέψουμε με eshop. Κάναμε κάποιες πωλήσεις μέσα από το Facebook αλλά όχι σπουδαία πράγματα. Ο πελάτης θέλει να δει το φυτό και το λουλούδι από κοντά για να το πάρει" σημειώνει ο κ. Μπούφι.

Εκτός από την πτώση του τζίρου, οι επιχειρήσεις του είδους είχαν και απώλειες φυτών. "Τα φυτά είναι ζωντανοί οργανισμοί. Κάποια χάλασαν και τα πετάξαμε ενώ υπάρχουν και άλλα που θα πεταχτούν επειδή πέρασε η εποχή τους" σημειώνει.

Με το άνοιγμα των καταστημάτων, οι επιχειρήσεις του είδους δεν σταμάτησαν να δέχονται πελάτες. "Έχω διαβάσει μελέτες στο εξωτερικό οι οποίες αναφέρουν ότι μέσα στα πρώτα πράγματα που έκαναν οι πολίτες ήταν ο καλλωπισμός σε κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής και η προμήθεια λουλουδιών. Προφανώς τα λουλούδια βοηθάνε στον ψυχολογικό τομέα" επισημαίνει ο κ. Μπούφι.

Όσον αφορά την επόμενη ημέρα, ο κ. Μπούφι μας λέει ότι υπάρχει ανησυχία για το αύριο και όσο δεν έχει βρεθεί λύση στο θέμα του κορονοϊού και φόβος μήπως μέτρα καραντίνας επαναληφθούν.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69