Logo

H Πρόξενος της Κένυας Β. Πανταζοπούλου στο Επιμελητήριο Ημαθίας

Tην Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου στο Επιμελητήριο Ημαθίας, με αφορμή την παρουσία της Επίτιμης προξένου της Κένυας, κα. Βίκυ Πανταζοπούλου και τον πρόεδρο του Συλλόγου Δρομέων κου. Τσιάρα Βασίλειο στην διοργάνωση 8ος Φιλίππειος Δρόμος, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον ο Οικονομικό Επόπτη κο. Ασλανίδη Ιωάννης και την  κα. Μάρθα Καραγιαννίδου, μέλος του Δ.Σ. Επιμελητηρίου Ημαθίας.

Κατά την συνάντηση αναπτύχθηκε γόνιμος διάλογος και διερευνήθηκε η δυνατότατα συνεργασίας μεταξύ τοπικών επιχειρήσεων με επιχειρήσεις της Κένυας.

Όπως ανέφερε η κα. Πανταζοπούλου το άριστο κλίμα των σχέσεων Ελλάδας-Κένυας καθώς και οι σημαντικές ευκαιρίες, που ανοίγει η αγορά της Κένυας και, πιο γενικά, της Κοινότητας των Χωρών Ανατολικής Αφρικής, παρέχουν ενδιαφέρουσες δυνατότητες επέκτασης των δραστηριοτήτων τους σε εξωστρεφείς Ελληνικές επιχειρήσεις, αρκετές των οποίων συγκαταλέγονται στο οικονομικό δυναμικό της Ημαθίας.

Ο κος Ασλανίδης και η κυρία Καραγιαννίδου, εκδήλωσαν την πρόθεσή του Επιμελητηρίου να ενισχύσει την εξωστρέφεια των τοπικών επιχειρήσεων και την πρόθεση να αναπτύξει την εξαγωγική δραστηριότητα του Νομού εν γένει. Η Πρόξενος όσο και εκπρόσωποι του Ελληνο-Κενυατικού Επιμελητηρίου Βιομηχανίας, Εμπορίου, Ανάπτυξης, Τουρισμού & Πολιτισμού ανάφεραν πως θα μπορούσαν να  διοργανώσουν μια σειρά από εκδηλώσεις με σκοπό να παρουσιάσουν στον επιχειρηματικό κόσμο της Ημαθίας, αλλά και συνολικά της Περιφέρειας, τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες της τεράστιας αυτής αγοράς αλλά και τις διεθνείς εμπορικές εκθέσεις, που πρόκειται να υλοποιηθούν το 2020 στην Κένυας και σε άλλες χώρες της Αν. Αφρικής, καθώς και να συζητηθεί η δυνατότητα και οι τρόποι συμμετοχής των τοπικών επιχειρήσεων σε αυτές.

Η κα. Πανταζοπούλου μίλησε για προοπτική που πλέον στηρίζεται σε θεμέλια. Όπως ανάφερε, υπάρχει ενδιαφέρον τόσο για επενδύσεις από την Κένυα όσο και από την Ελλάδα. Με αυτή την προοπτική συμφώνησαν να προχωρήσουν στο προσεχές διάστημα την διοργάνωση αυτών των εκδηλώσεων.

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb