tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Εκατό χρόνια λειτουργίας γιορτάζει ο Εμπορικός Σύλλογος Βέροιας

Εκατό χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας γιορτάζει ο Εμπορικός Σύλλογος Βέροιας. – Για έναν αιώνα αντιπροσωπεύει ένα από τα πιο δυναμικά κομμάτια του κοινωνικού και οικονομικού ιστού της πόλης.

Πρόκειται για έναν θεσμικό φορέα  που δεν αποτελεί απλά ένα συμβατό ορόσημο της βεροιώτικης  κοινωνίας , αλλά με την έντονη δραστηριότητα και παρουσία του μπορεί κάποιος να πει ότι ο Εμπορικός Σύλλογος είναι ένα από τα πιο ζωντανά κύτταρα της πόλης.

Ιδρύθηκε το 1919  και μέσα από την δική του ιστορία αντικατοπτρίζεται και η τοπική οικονομία της Βέροιας, με κύριο και πρωτοποριακό στοιχείο την αγαστή συνεργασία εμπόρων με διαφορετική κουλτούρα και νοοτροπία. Τα εξήντα πέντε πρώτα  μέλη που  ίδρυσαν τον Σύλλογο ήταν έμποροι ντόπιας, (βεροιώτικης), εβραϊκής και Μικρασιατικής καταγωγής, έβαλαν γερά θεμέλια στον θεσμικό φορέα για τον οποίο εμείς σήμερα νοιώθουμε περήφανοι. 

"Νοιώθουμε περήφανοι γιατί οι πρωτεργάτες της Διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας έβλεπαν πολύ μπροστά από την εποχή τους, δεν περιορίστηκαν στα στενά πλαίσια της πόλης, δημιούργησαν μεγάλες οικογενειακές επιχειρήσεις οι οποίες σήμερα παίζουν ουσιαστικό ρόλο στο εμπόριο τόσο στην Ελλάδα , όσο και στην Ευρώπη. 

Νοιώθουμε περήφανοι γιατί στο διάβα του χρόνου Πρόεδροι του Εμπορικού Συλλόγου διοίκησαν στον   Δήμο Βέροιας, ως Δήμαρχοι και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, γεγονός που αποδεικνύει την επιβράβευση της άοκνης και οργανωμένης δουλειάς που πρόσφεραν στον εμπορικό κόσμο" αναφέρει η ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου.

Από το χθες στο σήμερα…

Γυρίζοντας πολλές σελίδες προς τα εμπρός , όπου εθήτευσαν αρκετοί  και αξιόλογοι πρόεδροι , ερχόμαστε στο σήμερα, με την εικοστή Πρόεδρο κ. Αθηνά Πλιάτσικα Τσιπουρίδου, η οποία εκλέχτηκε για δεύτερη φορά Πρόεδρος, (2014-2017/ 2017-2020), και με έναν Σύλλογο που επί των ημερών της αριθμεί τετρακόσια εβδομήντα ενεργά μέλη. 

Οι υπηρεσίες του Συλλόγου έως το 2016 λειτουργούσαν στο εμπορικό κέντρο, στην οδό Προφήτου Ηλία στον δεύτερο όροφο, στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις που λειτουργούν οι υπηρεσίες της Ομοσπονδίας Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας, χάρη  στον τότε Πρόεδρο της Ομοσπονδίας και νυν Πρόεδρο της ΕΣΕΕ κ. Γιώργο Καρανίκα, ο οποίος επέλεξε ως έδρα της Ομοσπονδίας την Βέροια και παραχώρησε ένα χώρο και στον Εμπορικό Σύλλογο.

Τα μέλη της Διοίκησης του Εμπορικού  Συλλόγου με αίσθημα ευθύνης κατάφεραν να δώσουν ένα πιο δυναμικό προφίλ στον θεσμό, με παρεμβάσεις και προσφορά, που δεν περιορίζεται μόνο  στο στενό θεσμικό πλαίσιο  για την διασφάλιση των δικαιωμάτων και των συμφερόντων των εμπόρων και  την υπεράσπιση του κύρους του, συμμετέχει ενεργά στο ιστορικό, πολιτιστικό , κοινωνικό γίγνεσθαι  της Βέροιας, με διοργανώσεις, συνδιοργανώσεις και πρωτοβουλίες του συμβάλει ουσιαστικά στην ώθηση  και στήριξη της τοπικής οικονομίας και στην προβολή  της πόλης.

Η πρόεδρος και τα μέλη της διοίκησης υπήρξαν πολλές φορές μπροστάριδες στην αντιμετώπιση  προβλημάτων  που ταλανίζουν την Βέροια, με επιστολές και την καθολική συμμετοχή όλων των εμπόρων σε συλλαλητήρια για την υπεράσπιση των συμφερόντων των αγροτών, ( η τοπική οικονομία  στηρίζεται κατά κύριο λόγω από τους αγρότες,  σε συνεργασία με τον Δήμο Βέροιας κατέθεσε ψηφίσματα και επιστολές σε σοβαρά θέματα, (αναοριοθέτηση της Βέροιας και χαρακτηρισμό του εμπορικού κέντρου ως αρχαιολογική ζώνη) , που αφορούν την εύρυθμη λειτουργιά της αγοράς.

Δράσεις και εκδηλώσεις…

Με πρωτοβουλία της Διοίκησης από το 2017 και κάθε χρόνο λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα  λειτουργεί το χριστουγεννιάτικο τουριστικό τρενάκι , τα οποίο μένει στην πόλη για είκοσι περίπου μέρες και  με μηδενικό κόστος για όσους προτιμήσουν να κάνουν μια βόλτα στην παλιά αγορά της Βέροιας. Η παραπάνω πρωτοβουλία είναι μια συνδιοργάνωση με τον Δήμο Βέροιας, ο οποίος αναλαμβάνει και το μεγαλύτερο κόστος λειτουργίας του, αλλά και του Επιμελητηρίου Ημαθίας. 

Η διοργάνωση της Λευκής Νύχτας, τον Μάρτιο και των Αύγουστο έχει γίνει πια ένας πετυχημένος θεσμός που τον στήριξαν από την πρώτη στιγμή οι καταστηματάρχες και οι καταναλωτές εντός και εκτός νομού. 

Η συμμετοχή του Εμπορικού Συλλόγου στις εκδηλώσεις που πραγματοποιεί τον μήνα Οκτώβριο ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Βέροιας για τον Καρκίνο του μαστού. Για ένα μήνα στις πόρτες και βιτρίνες των μελών,  η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου  «στολίζει» με ροζ μεγάλους  φιόγκους, σήμα κατατεθέν για την καμπάνια ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού. 

Στον γενικό προγραμματισμό ο Σύλλογος συμμετέχει και στις πανελλήνιες δράσεις , όπως η Ημέρα Ελληνικού Εμπορίου που διοργανώνει τριήμερες εκδηλώσεις, αλλά και στις παγκόσμιες δράσεις όπως την Black Friday.

Ωστόσο, όσο μια επέτειος και δη τόσων πολλών ετών επιβάλλει την αποτίμηση και τον απολογισμό , άλλο τόσο αποτελεί αφορμή και ευκαιρία για τον σχεδιασμό στρατηγικής για το μέλλον. Αρωγοί και συνοδοιπόροι  σ’ αυτό τον σχεδιασμό ήταν και είναι η ΕΣΕΕ, η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας, η Αντιπεριφέρεια Ημαθίας, Ο Δήμος Βέροιας και το Επιμελητήριο Ημαθίας. Η συνεργασία της Διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου με τους παραπάνω  φορείς είναι εξαιρετική και εποικοδομητική. 

Εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια…

Για τα εκατό χρόνια λειτουργίας του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας, προγραμματίζονται δράσεις μέσα στην αγορά, εκδήλωση για το μέλλον των  μικρομεσαίων επιχειρήσεων η έκδοση ενός λευκώματος με ιστορικά και φωτογραφικά στοιχεία από την αγορά την Βέροιας του 1919 έως σήμερα. 

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69