tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Εμπορικός Σύλλογος: "Εθιμική αργία η Καθαρά Δευτέρα"

Από τον Εμπορικό Σύλλογο Βέροιας ανακοινώθηκαν τα εξής: "Σε ό,τι αφορά την επερχόμενη ημέρα της Καθαρής Δευτέρας 18 Φεβρουαρίου 2018 , η ΕΣΕΕ απέστειλε Ενημερωτική Εγκύκλιο στις Ομοσπονδίες και τους Εμπορικούς Συλλόγους, η οποία διευκρινίζει το πλαίσιο λειτουργίας των καταστημάτων και το καθεστώς πληρωμής των μισθωτών υπαλλήλων την ημέρα αυτή.

Το περιεχόμενο της συγκεκριμένης εγκυκλίου έχει ως ακολούθως:

«Σε ό,τι αφορά την επερχόμενη ημέρα της Καθαρής Δευτέρας, η ΕΣΕΕ γνωστοποιεί ότι αυτή δεν περιλαμβάνεται στις εξαιρέσιμες εορτές (υποχρεωτικές αργίες), επομένως είναι εργάσιμη ημέρα και έγκειται στον κάθε έμπορο –επιχειρηματία εάν η επιχείρηση θα λειτουργήσει ή όχι. Δεδομένου, λοιπόν, του χαρακτήρα της ως μη υποχρεωτικής αργίας, τα εμπορικά καταστήματα μπορούν να ανοίξουν νόμιμα, χωρίς να οφείλουν προσαυξημένο ημερομίσθιο ή άλλες επιβαρύνσεις στους εργαζόμενούς τους».

Για την πόλη της Βέροιας, η Καθαρά Δευτέρα έχει καθιερωθεί ως “εθιμική” αργία και το σύνολο των καταστημάτων παραμένουν κλειστά, με εξαίρεση να αποτελούν τα καταστήματα διατροφής (φούρνοι, παντοπωλεία, μανάβικα, super market) που εξυπηρετούν τις ανάγκες του κοινού την συγκεκριμένη ημέρα.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Βέροιας θεωρεί πως δεν υπάρχει λόγος αλλαγής της άτυπης αργίας και καλεί τους συναδέλφους να τηρήσουν το “έθιμο” και αυτή τη χρονιά".

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69