tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Διαμαρτυρία για τις κάμερες στα σχολεία πραγματοποίησε η ΕΛΜΕ Ημαθίας (φωτογραφίες, βίντεο)

Διαμαρτυρία για την εισαγωγή κάμερας στις αίθουσες του δημοσίου σχολείου πραγματοποίησαν οι καθηγητές της Ημαθίας. Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη το απόγευμα στην πλατεία Δημαρχείου και μετά την συγκέντρωση ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης.

Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο Αλέκος Μόσχος. Στην ομιλία του σημείωσε ότι η κυβέρνηση εκμεταλλεύτηκε την δύσκολη περίοδο της πανδημίας και αιφνιδιαστικά κατέθεσε την τροπολογία που επιτρέπει την αναμετάδοση της διδασκαλίας με κάμερα. "Η διαδικασία προσβάλει κάθε έννοια παιδαγωγικής ελευθερίας και δημοκρατίας στο δημόσιο σχολείο και κάθε έννοια επιστημονικής δεοντολογίας και συλλογικής ευπρέπειας που οφείλουν να διέπουν την σχολική ζωή" σημείωσε ο κ. Μόσχος.

Ο κ. Μόσχος χαρακτήρισε βάρβαρο το νέο μέτρο και την διαδικασία reality show και πρόσθεσε ότι παραβιάζει τα συνταγματικά κατοχυρωμένα ατομικά δικαιώματα μαθητών και εκπαιδευτικών. 

Ο κ. Μόσχος σημείωσε ακόμη ότι με την τροπολογία επιτυγχάνεται ο ασφυκτικός έλεγχος της εκπαιδευτικής διαδικασίας και η εμπέδωση της πειθαρχίας, αυταρχισμού στους εργασιακούς χώρους. Κλείνοντας επεσήμανε: "Οι εκπαιδευτικοί δεν θα αποδεχθούμε να γίνει ο κορονοϊός και η πανδημία ταφόπλακα για το δημόσιο σχολείο και τα δικαιώματά μας. Η κυβέρνηση κάνει λάθος αν νομίζει ότι με τον αυταρχισμό θα περάσει αυτή την τροπολογία".

Τα αιτήματα της ΕΛΜΕ είναι:

- Καμιά ζωντανή μετάδοση μαθήματος σε ήχο ή και εικόνα μέσα από τις σχολικές αίθουσες με υπολογιστές, κινητά, κάμερες.

- Να καταργυθεί άμεσα η τροπολογία

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Φρόσω Καρασαρλίδου.

View this gallery on Flickr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69