tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Από τις 6 Μαΐου επιστρέφουν οι καθηγητές σε γυμνάσια και λύκεια

Από την Τετάρτη 6 Μαΐου θα πρέπει οι καθηγητές των γυμνασίων και των λυκείων να βρίσκονται στις σχολικές μονάδες, προκειμένου να προετοιμαστεί η επαναλειτουργία των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας που στάλθηκε στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Από τα παραπάνω εξαιρούνται οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν σε Ειδικά Σχολεία (ΣΜΕΑΕ ΔΕ).

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, θα ακολουθήσουν νεώτερες ενημερώσεις με λεπτομερείς πληροφορίες και οδηγίες για την ομαλή επαναλειτουργία των σχολείων.

Τι προβλέπει το σχέδιο

Η μόνη «κλειδωμένη» ημερομηνία για το άνοιγμα των σχολείων είναι η 11η Μαΐου, αλλά μόνο όσον αφορά την Γ’ Τάξη του Λυκείου και χωρίς τη λήψη απουσιών για όποιον μαθητή δεν προσέλθει στο σχολείο του.

Αυτό τουλάχιστον εισηγούνται οι ειδικοί, οι οποίοι όμως δεν έχουν συγκεκριμένες ομόφωνες προτάσεις σχετικά με το αν και το πώς θα πρέπει να ανοίξουν οι υπόλοιπες τάξεις όλων των άλλων βαθμίδων των σχολείων.

Η απόφαση αυτή λοιπόν ανήκει στα συναρμόδια υπουργεία. Είναι προφανές επίσης ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να της γυρίσουν μπούμερανγκ όλες οι καλές πρακτικές των προηγούμενων εβδομάδων στο θέμα και οι αποφάσεις για να κλείσουν έγκαιρα τα σχολεία, ώστε να προστατευθεί η δημόσια υγεία.

Επόμενη κομβική ημερομηνία λοιπόν είναι η 25η Μαΐου για τα Γυμνάσια με πιθανά τελευταία τα Δημοτικά.

Πηγή: www.in.gr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69