tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Μαθητές του Μουσικού Σχολείου Βέροιας τίμησαν την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης και καλωσόρισαν την Άνοιξη στέλνοντας μήνυμα «Μένουμε σπίτι – Παραμένουμε Δημιουργικοί»

Με δημιουργική διάθεση οι μαθητές της β΄ γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Βέροιας τίμησαν την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης 2020 και καλωσόρισαν την Άνοιξη αξιοποιώντας ψηφιακά εργαλεία στο πλαίσιο της εξ αποστάσεως διδασκαλίας, καθώς τα σχολεία είναι κλειστά στο πλαίσιο των μέτρων που πήρε το Υπουργείο Παιδείας κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού στη χώρα.

Πιο συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς στο πλαίσιο του μαθήματος της λογοτεχνίας με αφορμή το ποίημα του Ζακ Πρεβέρ "Βγαίνοντας απ΄ το σχολειό" οι μαθητές της β΄ γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Βέροιας ήρθαν σε επαφή με το καλλιτεχνικό κίνημα του υπερρεαλισμού και προσέγγισαν τα βασικά του γνωρίσματα. Η προσφυγή στο φανταστικό, στα όνειρα και στην τύχη τους πρόσφερε ερεθίσματα και έμπνευση. Αξιοποιώντας, λοιπόν, τις τεχνικές της αυτόματης γραφής υπό την καθοδήγηση της υπεύθυνης καθηγήτριας, Χαράς Σκουμποπούλου, πραγματοποίησαν το δικό τους «υπερρεαλιστικό» ταξίδι. Άφησαν τη φαντασία τους ελεύθερη και με διάθεση δημιουργικότητας συνέθεσαν τα δικά τους ποιήματα - φυγή από ό,τι τους καταπιέζει ταξιδεύοντας με το αγαπημένο τους μουσικό όργανο και μετατρέποντας το σε μεταφορικό μέσο.

Αρχικά τα ποιήματά τους αναρτήθηκαν στο ιστολόγιο της τάξης εδώ. Το επόμενο βήμα ήταν η παρουσίαση των ποιημάτων τους στο μαθητικό ραδιόφωνο - European School Radio σε ειδική εκπομπή με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης που τιμάται κάθε χρόνο στις 21 Μαρτίου. Με την αξιοποίηση ψηφιακών εργαλείων - εφόσον τα σχολεία είναι κλειστά - οι μαθητές κλήθηκαν να επενδύσουν με εικόνες αλλά και με κατάλληλη μουσική τα ποιήματά τους αλλά και των συμμαθητών τους είτε δημιουργώντας πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις είτε επιλέγοντας από άλλους καλλιτέχνες αλλά και να προχωρήσουν στη δημιουργία οπτικοακουστικού υλικού - βίντεο. 

Δείτε εδώ κι εδώ κι εδώ μαθητικές δημιουργίες. Μπορείτε να ακούσετε τη θεματική εκπομπή μετά την πρώτη μετάδοσή της στο European School Radio εδώ.

Άνθισαν τα μουσικά όργανα

Οι μαθητές  προσκλήθηκαν, επίσης, να στολίσουν με άνθη τα μουσικά τους όργανα και να στείλουν φωτογραφίες! Ας απολαύσουμε τα ανθισμένα μουσικά όργανα μετά μουσικής! Δείτε την ανάρτηση στο λογοτεχνικό ιστολόγιο της β΄ γυμνασίου https://kaitamualastilogotexniamsb.blogspot.com/2020/03/blog-post.html

Το επόμενο διάστημα θα συνεχιστεί η αξιοποίηση των δημιουργικών εργασιών των μαθητών στο πλαίσιο της εξ αποστάσεως διδασκαλίας προκειμένου οι μαθητές μας να συνεχίσουν να είναι Δημιουργικοί!

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69