tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Το 3ο ΓΕ.Λ. Βέροιας συμμετείχε στο Athens EU Μodel Junior

Το 3ο ΓΕ.Λ. Βέροιας συμμετείχε στο Athens EU Μodel Junior 2019 από τις 27 έως τις 29 Νοεμβρίου 2019 με έξι μαθητές. Συμμετείχαν μαζί με άλλους 90 μαθητές από όλη την Ελλάδα σε προσομοίωση των δύο βασικών θεσμικών οργάνων της ΕΕ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Συμβουλίου Υπουργών. Τα αεροπορικά εισιτήρια, η διαμονή σε πολυτελές ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας και η διατροφή ήταν όλα πληρωμένα από το πρόγραμμα.

Για δύο μέρες 96 μαθητές από όλη την Ελλάδα υποδύθηκαν διάφορους ρόλους για να δουν πως λειτουργεί η ΕΕ στην πράξη, πως διαχειρίζεται και ρυθμίζει καταστάσεις που επηρεάζουν το μέλλον μας. Εξοικειώθηκαν με την τέχνη της διαπραγμάτευσης μέσα από μια βιωματική εμπειρία που τους μετέφερε από τη θέση του απλού θεατή των εξελίξεων σε διαχειριστές καταστάσεων, που επηρεάζουν την καθημερινή μας ζωή. Στις μέρες μας, το οικοδόμημα της ΕΕ, αυτό το μεγάλο πολιτικό πείραμα, ταλανίζεται και βρίσκεται σε συνεχή αναδιαμόρφωση.

Athens EU Μodel Junior 2019 3o Gel Veroias kadro2

"Η ΕΕ διευρύνεται μεν αλλά συρρικνώνεται στο ποιοι αποφασίζουν αφού άρχισε να τίθεται ζήτημα Διαφοροποιημένης Ενοποίησης. Ο ρόλος λοιπόν του Σχολείου στη διαμόρφωση ενεργών Ευρωπαίων μαθητών - πολιτών είναι κομβικός διότι στοχεύουμε στη συνδιαμόρφωση της ΕΕ και όχι στη θέση του απλού θεατή των γεγονότων. Ο τίτλος ενός Συνεδρίου που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στο Βόλο μας εκφράζει απόλυτα:«Το σχολείο στη δημοκρατία και η δημοκρατία στο σχολείο" αναφέρει η ανακοίνωση του σχολείου.

Athens EU Μodel Junior 2019 3o Gel Veroias kadro3

Athens EU Μodel Junior 2019 3o Gel Veroias kadro4

Athens EU Μodel Junior 2019 3o Gel Veroias kadro5

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69