Logo

Η ΕΛΜΕ καταδικάζει την κοπή κολόνας ηλεκτρικού ρεύματος έξω από το hot spot στην Αγία Βαρβάρα

Με απόφασή της η ΕΛΜΕ Ημαθίας καταδικάζει το πρόσφατο περιστατικό έξω από το Hot Spot προσφύγων στην Αγία Βαρβάρα (κοπή κολόνας ρεύματος). Σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

"Το βράδυ της Τετάρτης 13/11/2019, κάποιοι έκοψαν κολόνες ηλεκτροδότησης του χώρου φιλοξενίας προσφύγων στις Βαρβάρες.

Πρόκειται για μια οργανωμένη εγκληματική ενέργεια, που έχει ως στόχο τον εκφοβισμό τόσο των προσφύγων όσο και των πολιτών, συλλογικοτήτων και σωματείων που στέκονται αλληλέγγυοι τους.

Ως ΕΛΜΕ Ημαθίας καταδικάζουμε το γεγονός, στεκόμαστε δίπλα στους πρόσφυγες και μετανάστες και δηλώνουμε πως τέτοιες ενέργειες όχι μόνο δε μας φοβίζουν αλλά μας ωθούν να εντείνουμε τις προσπάθειές μας προκειμένου να αντιπαρατεθούμε με το κλίμα ξενοφοβίας και ρατσισμού που επιχειρούν κάποιοι να επιβάλλουν.

Όπως είναι ήδη γνωστό από προηγούμενο δελτίο τύπου το ΔΣ της ΕΛΜΕ είχε επισκεφτεί την Δευτέρα 11/11/2019 το χώρο φιλοξενίας προσφύγων στις Βαρβάρες. Επίσης επισκέφτηκε την Δευτέρα 18/11/2019 τους χώρους φιλοξενίας στην Νάουσα. Για πολλοστή φορά εκφράσαμε την αλληλεγγύη μας και συνεχίζουμε.

Την Δευτέρα 18/11/19, το Δ.Σ της ΕΛΜΕ Ημαθίας πραγματοποίησε επίσκεψη στο χώρο διαμονής και φιλοξενίας προσφύγων του Ξενοδοχείου Αμπελώνας στη Νάουσα.

Στη συνάντηση αυτή, η ενημέρωση έγινε από τους κ.κ. Πιστοφίδου Ευαγγελία και Βασίλη Νικόλαο, ως συντονιστές του εκεί χώρου.

Κυρίως αναδείχθηκε η ανάγκη παροχής βασικών υλικών υγειονομικής χρήσης, αλλά και παιδικών τροφίμων. Επίσης χρειάζεται συστηματική επίσκεψη ιατρικού προσωπικού καθώς και η σύντομη ένταξη των παιδιών στις κατάλληλες σχολικές δομές.

Η ΕΛΜΕ Ημαθίας συνεχίζει τις προσπάθειες της, για έκφραση αλληλεγγύης απέναντι σε ένα τραγικά Ανθρώπινο πρόβλημα, όπως είναι αυτό του προσφυγικού.

Σαν ΕΛΜΕ Ημαθίας συνεχίζουμε τις δράσεις μας. Αντιτασσόμαστε σε κάθε κλίμα ξενοφοβίας και ρατσισμού που επιχειρούν κάποιοι να επιβάλλουν. Καλούμε όσους θέλουν να προσφέρουν είδη πρώτης ανάγκης (πάνες, βρεφικό γάλα, παυσίπονα και αντιβιοτικά για μικρά παιδιά, ρούχα, παπουτσάκια και παιχνίδια για παιδιά και βρέφη) να απευθύνονται στο Εργατικό Κέντρο Νάουσας, καθημερινά (όχι Σάββατο και Κυριακή) από 7:15 π.μ. ως 12:30 μ.μ. και από 5:30 μ.μ. ως 8:00 μ.μ. (πληροφορίες στο τηλ.: 2332.022.230)".

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb