Logo

Ερώτηση Τσαβδαρίδη για την αιφνίδια κατάργηση της ειδικότητας μαθητείας «Τεχνικός Φυσικού Αερίου» στα ΕΠΑΛ

Τους λόγους της αιφνίδιας κατάργησης της ειδικότητας μαθητείας «Τεχνικός Φυσικού Αερίου» από τα ΕΠΑΛ αλλά και τις προθέσεις του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου οι εκατοντάδες ενδιαφερόμενοι μαθητές της εν λόγω ειδικότητας να έχουν εναλλακτικές δυνατότητες μαθητείας για τη φετινή χρονιά, ζητάει με Ερώτησή μου προς την αρμόδια Υπουργό κ. Νίκη Κεραμέως, ο βουλευτής Λάζαρος Τσαβδαρίδης.

Όπως σημειώνει, ο εκάστοτε σχεδιασμός του Υπουργείου πρέπει να μεριμνά για τη διασφάλιση του έγκαιρου προγραμματισμού των οικογενειών και των μαθητών, που στη συγκεκριμένη περίπτωση - δυστυχώς - κινδυνεύει για ένα τουλάχιστο έτος, αν δεν ληφθούν έγκαιρες διορθωτικές αποφάσεις.

Ζητάει δε από την κ. Κεραμέως να ξεκαθαρίσει, σε περίπτωση διόρθωσης της καταργηθείσας ειδικότητας, ποια διαδικασία προβλέπεται να ακολουθηθεί για την εκ νέου εγγραφή των ενδιαφερομένων μαθητών, με δεδομένο ότι οι ηλεκτρονικές εγγραφές έληξαν στις 7 Οκτωβρίου.

Επιπροσθέτως, σε περίπτωση μη διόρθωσης και μη επανόδου της καταργηθείσας ειδικότητας, ζητάει διασαφήνιση για το ποιους εναλλακτικούς τρόπους εισαγωγής στο φετινό έτος μαθητείας θα προσφέρει το Υπουργείο στους ενδιαφερόμενους.

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb