tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Το 2ο Γυμνάσιο τίμησε την επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων

Οι μαθητές, οι μαθήτριες και οι εκπαιδευτικοί του 2ου Γυμνασίου Βέροιας, στα πλαίσια της απότισης τιμής στην Ημέρα Μνήμης του Ποντιακού Ελληνισμού και με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 χρόνων από τη Γενοκτονία των Ποντίων, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εκδήλωση, που οργάνωσαν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου, κ. Μάρθα Κωνσταντινίδου και κ. Άννα Αδαμίδου, προσκαλώντας ως ομιλητή τον εκπρόσωπο της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας και δικηγόρο, κ. Χριστόφορο Κοτίδη.

Ο ομιλητής, αφού παρουσίασε τον διεθνή όρο «γενοκτονία» και στις προεκτάσεις του, εστίασε στην ιστορία του ποντιακού ελληνισμού, ο οποίος, αν και ξεριζώθηκε βίαια από τη γη του Πόντου, ωστόσο άνθισε και μεγαλούργησε στην ελεύθερη Ελλάδα. Το μήνυμα της ομιλίας του κ. Κοτίδη ήταν ότι είναι βέβαια υποχρέωσή μας να διαφυλάξουμε την ειρήνη και τη φιλία των λαών, αλλά δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τις ρίζες και την ιστορία μας, που είναι οδηγός για το μέλλον μας.

Την εκδήλωση πλαισίωσε με ποντιακούς χορούς ομάδα μαθητών, αποτελούμενη από τους: ΚΑΠΟΥΡΤΙΔΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ (ΛΥΡΑ), ΚΑΡΥΠΙΔΗ ΚΥΡΙΑΚΟ, ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟ ΒΑΣΙΛΗ, ΔΟΥΡΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΤΣΑΓΚΕΡΑ ΑΝΝΑ, ΜΩΥΣΙΔΟΥ ΑΡΤΕΜΙΑ, ΛΟΚΜΑΝΙΔΟΥ ΦΙΛΙΤΣΑ, ΝΤΑΜΠΑΚΑΚΗ ΜΑΡΙΝΑ και ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥΛΑ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69