tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Οι ομάδες ρομποτικής της ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ στον πανελλήνιο διαγωνισμό FLL Junior

Η Δικτύωση συγχαίρει τις 3 ομάδες παιδιών (Φεγγαρο-Τάξιδοι, Δ.Ε.Σ και Allien Life) που δημιουργήθηκαν μέσα από τα τμήματα της Ακαδημίας Ρομποτικής και εκπροσώπησαν την ακαδημία μας αλλά και την πόλη μας στον πανελλήνιο  διαγωνισμό Ρομποτικής First Lego League Junior (FLL Jr) με τίτλο «MISSION MOON» που έλαβε χώρα στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης στις 12 Μαΐου 2019.

Στον διαγωνισμό αυτό όλα τα παιδιά είναι νικητές καθώς όλες οι ομάδες που συμμετείχαν βραβευτήκαν μέσα σε ένα κλίμα γιορτής και διασκέδασης. 

Οι δύο από τις ομάδες μας ασχολήθηκαν με την δημιουργία μιας αποικίας στο φεγγάρι και για το τι χρειάζεται για να επιβιώσουμε σε ένα εξωγήινο περιβάλλον.

Οι Φεγγαρο-Τάξιδοι  μέσα από την έρευνά τους ανακάλυψαν για την ύπαρξη νερού με την μορφή πάγου στους πόλους του φεγγαριού. Η κατασκευή τους περιλάμβανε την εξόρυξη του πάγου και την μετατροπή του σε πόσιμο νερό.

Οι Allien Life ασχολήθηκαν με την δημιουργία τροφής στο φεγγάρι. Η κατασκευή περιλάμβανε ένα ειδικό θερμοκήπιο για την καλλιέργεια λαχανικών καθώς και μονάδα κτηνοτροφίας μικρών ζώων για την σίτιση των αποίκων στην επιφάνεια του φεγγαριού.  

Η τρίτη ομάδα, οι Δ.Ε.Σ. (Διερεύνηση Εξωγήινου Σήματος) μελέτησαν την δομή των πύραυλων και των διαστημικών τηλεπικοινωνιών. Το σύστημα που δημιούργησαν είναι ένας πύραυλος για ταχεία εκτόξευση πολλαπλών χρήσεων μεταφοράς φορτίου και προσωπικού.

Οι ομάδες μας εκτός από την έρευνα, τις ιδιαίτερες κατασκευές τους και τις λύσεις που προτείναν για την δημιουργία αποικίας στο φεγγάρι, κατάφεραν να ξεχωρίσουν κυρίως με την ομαδικότητα, την ευγενή άμιλλα και τον σεβασμό μεταξύ των μελών της ομάδος.

Πολλά συγχαρητήρια και πάλι και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου, στον επόμενο διαγωνισμό Ρομποτικής.

Οι ομάδες μας

Φεγγαρο-Τάξιδοι:

Μαγγανάρης Αθανάσιος

Καραγιάννης Γιώργος

Μυλωνάς Κωνσταντίνος

Κοτρίδης Πέτρος

Θεοδωρίδης Νίκος

Μαρολαχάκης Κωνσταντίνος

Δ.Ε.Σ:

Κεχαγιόγλου Σάκης

Κυριαλάνης Κυριάκος

Αγγελής Αθανάσιος

Αποστόλου Απόλλων

Μαρολαχάκης Στέφανος

Σιδηρόπουλος Χαράλαμπος

Alien Life:

Τσιάρας Χρήστος

Παπακώστας Δημήτρης
Μπεκιάρικής-Στρατιλάκης Στέλιος

Γαλίκας Γεώργιος

Τσαρτσαρής Θωμάς

Καζαντζίδης Φιλάρετος

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69