Logo

Ενημέρωση για την ασφάλεια στο διαδίκτυο στο 2ο Γυμνάσιο Βέροιας

Στα πλαίσια της ευαισθητοποίησης για την κοινότητα, τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Βέροιας, μετά από πρόσκληση του 2ου Γυμνασίου Βέροιας πραγματοποίησαν ενημερωτική ομιλία, την Δευτέρα 06 Μαΐου 2019, στους μαθητές του Γυμνασίου με θέμα: «Ασφαλή Πλοήγηση στο Διαδίκτυο: Μύθοι και Διαδικτυακή Πραγματικότητα».

Κατά την διάρκεια της ενημερωτικής ομιλίας, οι Κοινωνικοί Λειτουργοί (Πανάγου Κατερίνα/Τσαλαμπάνα Χρύσα) και η Ψυχολόγος (Κακολύρη-Κλίτση Ιωάννα) του Κέντρου Κοινότητας Βέροιας έκαναν αναφορά στα θετικά αλλά και στα αρνητικά οφέλη του διαδικτύου και στις επαναστατικές αλλαγές που έχει επιφέρει η χρήση του διαδικτύου στο σύνολο των καθημερινών δραστηριοτήτων μας. Δόθηκε έμφαση στην ανάπτυξη νέων μορφών εγκληματικότητας και αναπτύχτηκαν ιδιαίτερα οι μορφές του ηλεκτρονικού εγκλήματος (απάτες στο διαδίκτυο, κλοπή ταυτότητας, ξέπλυμα χρήματος, διακίνηση πορνογραφικού υλικού, διαδικτυακή τρομοκρατία, επιθέσεις παρενόχλησης κ.α.).

Μίλησαν επίσης για τα φαινόμενα της εποχής μας, που σχετίζονται με το ηλεκτρονικό έγκλημα, όπως ψευδείς ειδήσεις (fake news), αποπλάνηση (grooming), sexting, πορνογραφία ανηλίκων , cyberbullying (εκφοβισμός), εθισμός σε διαδικτυακά παιχνίδια και σε κοινωνικά δίκτυα.

Τέλος, οι μαθητές ενημερώθηκαν για τους κανόνες ασφαλείας που οφείλουν να ακολουθούν για την προστασία τους κατά την διάρκεια χρήσης του διαδικτύου. Δόθηκαν συμβουλές προστασίας και ενημερώθηκαν για το που μπορούν να απευθυνθούν ,σε εξειδικευμένες υπηρεσίες και φορείς που σχετίζονται με το ηλεκτρονικό έγκλημα, σε περίπτωση που οι ίδιοι ή κάποιος που γνωρίζουν έρθουν στη θέση του θύματος.

Η πρόληψη αποτελεί το βασικό πυλώνα προστασίας για την αποφυγή ανάπτυξης τέτοιου είδους μορφών εγκληματικότητας. Είναι σημαντικό οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί και οι ειδικοί κοινωνικοί επιστήμονες να συμβάλλουν στην διοργάνωση τέτοιου είδους δράσεων.

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb