tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή

Την Τετάρτη, 1 Απριλίου 2019, οι Β, Γ, Δ, Ε1, Ε2 & Στ τάξεις του 3ου Δημοτικού σχολείου επισκέφτηκαν την Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης, και συμμετείχαν σε εκπαιδευτικά βιωματικά προγράμματα.

Η Β΄ τάξη συμμετείχε στο πρόγραμμα: “Σιτάρι, από το χωράφι στο τραπέζι μας, ” κατά το οποίο οι μαθητές/τριες επισκέφτηκαν το χωράφι, παρακολούθησαν την ανάπτυξη των σιτηρών, επισκέφτηκαν την Εκπαιδευτική Συλλογή από 10 αντίγραφα εικαστικών έργων του Fr. Millet, όπου οι πίνακες παρουσιάζουν την παραδοσιακή διαδικασία από την σπορά μέχρι το ψήσιμο του ψωμιού και συμμετείχαν σε δραστηριότητες στο εργαστήριο και στο αγρόκτημα.

Οι Γ΄& Δ΄ τάξεις ανακάλυψαν το αγρόκτημα, μέσα από ένα μεγάλο παιχνίδι θησαυρού, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα: “Ανακαλύπτω το αγρόκτημα.” Οι Ε1 & Ε2 τάξεις συμμετείχαν στο πρόγραμμα: “Με γάλα παιχνίδια” Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που αφορά στην παραγωγή, την επεξεργασία και τη διατροφική αξία του γάλακτος. Οι δραστηριότητες εφαρμόστηκαν στο βουστάσιο, το αρμεκτήριο, το γαλακτοκομείο και το πρατήριο προϊόντων της Σχολής.

Η Στ΄ τάξη, μέσα από το πρόγραμμα: “Το μονοπάτι της ελιάς,” πραγματοποίησε περίπατο στον πειραματικό ελαιώνα, την «υπαίθρια πινακοθήκη,» στο Ελαιουργείο και στο Κέντρο Ελιάς Krinos.

Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων συνεισέφερε καλύπτοντας εξ΄ ολοκλήρου τα έξοδα για τα λεωφορεία και μέρος του εισιτηρίου για τη συμμετοχή στα προγράμματα.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69