Logo

Τα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Βέροιας πάνε Θέατρο

iev

Τη θεατρική παράσταση “Δον Κιχώτης” του Μιγκέλ Ντε Θερβάντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι μαθητές του Δημοτικού σχολείου των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Βέροιας, “Ι. Σαφαρίκας-Ι. Μπαρμπαρούσης”, στη Νάουσα Ημαθίας.

Η θεατρική παράσταση, που βασίζεται στο γνωστό μυθιστόρημα του Ισπανού συγγραφέα, «επέτρεψε» στα παιδιά να έρθουν σε επαφή με τον ισπανικό πολιτισμό και τις ιδέες στις οποίες βασίζεται το έργο, μέσα από μια πιο σύγχρονη ματιά. Παράλληλα, οι μαθητές εξεπλάγησαν ευχάριστα από τα κουστούμια της παράστασης, τα οποία ήταν εμπνευσμένα από πίνακες ζωγράφων που είτε έζησαν είτε επηρεάστηκαν από την Ισπανία, καθώς επίσης και από το βασισμένο στην ισπανική παράδοση soundtrack του θεατρικού έργου, που ήταν ειδικά διασκευασμένο για παιδιά.

Οι μαθητές των Α', Β', και Γ' τάξεων των Ι.Ε.Β., επηρεάστηκαν τόσο από το εν λόγω θεατρικό, που αποφάσισαν να ασχοληθούν με σχετικές δραστηριότητες, υπό την καθοδήγηση της δασκάλας της ψυχοκινητικής, κ. Φρίντας Αντύπα. Τα παιδιά, αφού ανέλυσαν τα νοήματα και τα μηνύματα του θεατρικού, επέλεξαν κάποιες από τις σκηνές του έργου -ξιφομαχίας, χορός flamenco, ανεμόμυλοι-, τις οποίες «ζωντάνεψαν» κινητικά, με τη συνοδεία μουσικής Ισπανών συνθετών.

Με γνώμονα τη φαντασία και τη δημιουργικότητα, οι μαθητές των Ι.Ε.Β. κατάφεραν να «βιώσουν» τις αξίες και τα ιδανικά του Δον Κιχώτη και να αντιληφθούν τη σημασία του θεάτρου ως εκπαιδευτικού μέσου.

Ζέρβα Ελευθερία-Χαρά

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb