Logo

Μήνυμα Χαλκίδη προς μαθητές κι εκπαιδευτικούς για την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

xalkidis nalbantis

Μήνυμα προς τους μαθητές και μαθήτριες των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων καθώς και τους εκπαιδευτικούς έστειλε ο αντιδήμαρχος Αλεξάνδρειας Ισαάκ Χαλκίδης με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού. Στο μήνυμα του ο κ. Χαλκίδης αναφέρει:

"Με αφορμή την καθιέρωση της 6ης Οκτώβρη, ως «Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού» και με δεδομένο ότι όλοι μας γνωρίζουμε πως η σημερινή κοινωνία στην οποία προσπαθούμε να πετύχουμε συνθήκες βιώσιμες, απαιτεί μια διαρκή πορεία και έναν αγώνα καθημερινό από όλους μας και προς όλες τις κατευθύνσεις, η ιδέα του Ολυμπιακού πνεύματος είναι περισσότερο από ποτέ και επίκαιρη και επιβεβλημένη.

Σήμερα ,όπου όλοι μας έχουμε πιθανότητες πρόσβασης σε ένα ευρύ φάσμα μάθησης και αλληλεγγύης, ο ρατσισμός και η διαφορετικότητα δίνουν την θέση τους στο όλοι είμαστε και ίσοι και ίδιοι.

Με αυτό το πνεύμα, ας ενώσουμε όλοι μας τα χέρια,ας ατενίσουμε με μια ματιά στο αύριο και ας κάνουμε τις σκέψεις μας , δύναμη ,απέναντι σε μια άδικη, αλλά σκληρή πραγματικότητα, αυτήν που μας επέβαλλαν άλλοι και αφαίρεσαν το δικαίωμα σε φίλους και συμμαθητές σας και να σας ακούσουν, αλλά και να σας δουν. Γιατί δεν ξεχώριζαν το άσπρο από το μαύρο και το μαύρο από το άσπρο, γιατί χαμογελούσαν στο τώρα της ζωής, χωρίς να ξέρουν το ύστερα του αύριο .

Κάτω από αυτές τις δύσκολες συγκυρίες, θέλω να στείλω σε όλους σας ένα χαιρετισμό και ένα μήνυμα: δράξατε την ευκαιρία και γίνετε όλοι μαζί, η άρνηση στην αλλοτρίωση μέσα στη διαχρονική πορεία του ανθρώπου .Για σας δεν υπάρχει το άσπρο, δεν υπάρχει το μαύρο ,δεν υπάρχει το αυτοί ή το εμείς, παρά μόνο το υπάρχουμε όλοι μαζί.

Σας ενώνουν πολλά και δεν σας χωρίζει τίποτε, αγαπήσετε και δώστε ζωή στη ζωή , γιατί σας ανήκει, γιατί σας πρέπει".

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb