Logo

Πόσο φτηνή είναι πλέον η τεχνολογία;; tablet από 39,9 €;;!!!

easy

Του Νίκου Μουρτζίλα

Παίρνω το θάρρος να γράψω το παρακάτω άρθρο για να κατανοήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τη διείσδυση και τον αντίκτυπο που έχει πλέον η τεχνολογία και η δικτύωση στις μέρες μας.

Με μια γρήγορη αναζήτηση στο διαδίκτυο ανακάλυψα την απίστευτη τιμή των 39,9 € ενός tablet πλήρως λειτουργικό και με σχετικές δυνατότητες. Με έκπληξη κοιτώντας περισσότερες τιμές, είδα ότι τα περισσότερα κυμαίνονται στα 50€.

Τα τελευταία 50 χρόνια το κόστος της τεχνολογίας (λόγω και των αναδυόμενων αγορών) έχει μειωθεί δραματικά με αποτέλεσμα και ο δυσχερέστερα οικονομικά συνάνθρωπος μας να έχει πρόσβαση στη πληροφόρηση και τη δικτύωση.

Στη νέα εποχή που είναι πλέον εδώ ( ζούμε τον ψηφιακό κόσμο;;; ) δε θα πρέπει να είμαστε φοβικοί.

Ο κόσμος των pc's, tablets, laptops κτλ, θα πρέπει να μας υπηρετεί και να μας διευκολύνει. Η καθημερινή εργασία πλέον χάρη στην τεχνολογία έχει γίνει ευκολότερη, με λιγότερα λάθη αλλά και περισσότερη οργάνωση.

Θα πρέπει όμως να επισημάνουμε και κάποια σημαντικά προβλήματα που προκύπτουν από τη νέα εποχή που προσφέρει πλέον η τεχνολογία.
Ένα πολύ σημαντικό κομμάτι που ανακύπτει είναι η ''πληροφορία'' που ρέει ανεξέλεγκτα στο διαδίκτυο.

Η λέξη ''Πληροφορία'' Ετυμολογικά αποτελείται από τις λέξεις «φέρω» και «πλήρης», αρκετοί δε αναφέρουν πως σημαίνει «δίνω μορφή».

Σκεφτείτε ... ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει ένα site σχεδόν με οποιοδήποτε περιεχόμενο και να εκφέρει προσωπική γνώμη για θέματα που αφορούν θρησκευτικά ζητήματα, σεξουαλικές προτιμήσεις, πωλήσεις προϊόντων, κτλ κτλ κτλ.

Ο κόσμος του διαδικτύου στηρίζεται κυρίως στην εμπιστοσύνη μεταξύ των χρηστών. Την επόμενη φορά που θα μεταφέρεται μια ''πληροφορία'' σκεφτείτε πριν πείτε τη κλασική πλέον έκφραση όλων μας: ''Tο διάβασα στο internet''. Σκεφτείτε κατά πόσο «φέρει» «πληρότητα» και πόσο εμπιστοσύνη μπορεί να έχουμε σε δισεκατομμύρια χρήστες του διαδικτύου ανά τον κόσμο.

Θα πρέπει να μας προβληματίσει επίσης η τόσο πλέον εύκολη πρόσβαση στη τεχνολογία και τη δικτύωση (λόγω εξευτελιστικού κόστους). Μήπως ο ψηφιακός κόσμος δεν έχει δείξει ακόμα το πραγματικό του πρόσωπο; Μήπως το τεράστιο πρόβλημα του εθισμού που προφέρει η χρήση της τεχνολογίας (Facebook, twitter, παιχνίδια κτλ.) γίνει εντονότερο πλάθοντας το χαρακτήρα ολόκληρων γενεών από εδώ και πέρα; Αυτό το θέμα όλοι το εντοπίζουν αλλά δυστυχώς είναι λίγες οι σοβαρές προσπάθειες αντιμετώπισης του φαινομένου και δεν αρκούν.

Κλείνοντας θα πρέπει όλοι να κατανοήσουμε ότι η χρήση της τεχνολογίας έχει τρείς εκφάνσεις στη καθημερινότητα μας :

1) Παραγωγή εργασίας
2) Επικοινωνία
3) Διασκέδαση

Η πρώτη δυνατότητα της τεχνολογίας είναι θετικότατη και θα τολμούσα να πω ευλογία (π.χ τηλεϊατρική).
Για την επικοινωνία και την διασκέδαση όμως μήπως πρέπει να κάνουμε όλοι μας κάποια αυτοκριτική;;;

Μουρτζίλας Γ. Νικόλαος
Υπ. Σπουδών
ΚΔΒΜ Easy Education
Εληάς 1
Βέροια
Τηλ: 23310 70102

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb