tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

ΚΕΠΑ: «Κοινωφελή Αγαθά επί μισθώσει» … από μια άλλη οπτική … απάντηση στο Σύλλογο Γονέων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Βέροιας

Απάντηση στην πρόσφατη καταγγελία της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης εξέδωσε η ΚΕΠΑ. Στην απάντηση ο διευθυντής της ΚΕΠΑ Γιάννης Καμπούρης σημειώνει:

"Από ότι φαίνεται μάλλον υπάρχει κάποιο πρόβλημα στη γλώσσα επικοινωνίας.

Πραγματικά ήρθε και ζήτησε το Χώρο Τεχνών ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Βέροιας, για τη συναυλία της νεοσύστατης «σχολικής χορωδίας Βέροιας». Αυτή είναι η μισή αλήθεια, την υπόλοιπη θέλει απλά να την αγνοεί.

Η υπόλοιπη αλήθεια είναι ότι εξηγήθηκε στον κ. πρόεδρο, ότι οι δραστηριότητες των σχολείων εντάσσονται πλέον είτε στην εβδομάδα σχολικής δημιουργίας, είτε στο θεατρικό διαγωνισμό των σχολείων. Ο λόγος είναι απλός. Ο μεγάλος αριθμός σχολείων και οι ακόμα μεγαλύτερες ανάγκες τους, δε μπορούν να εξυπηρετηθούν χωρίς προγραμματισμό. Η ΚΕΠΑ με ευχαρίστηση βοηθά τα σχολεία και τις δραστηριότητές τους, αλλά αν όλα αυτά δεν ενταχθούν σε ένα σφιχτό προγραμματισμό, θα την οδηγήσουν νομοτελειακά σε λειτουργικά αδιέξοδα.

Το σύνολο των σχολείων κατανόησε το ζήτημα, εντάχθηκε στη λογική αυτή και η όλη συνεργασία μας εξελίσσεται ομαλά. Απορώ που αυτό δε μπορεί να γίνει αντιληπτό από το συγκεκριμένο φορέα, που προγραμματίζει κατά το δοκούν και επιμένει να μας επιβάλλει το δικό του προγραμματισμό. Ο Χώρος Τεχνών δε μπορεί να μετεξελιχθεί σε μια εργασιακή γαλέρα όπου εργαζόμενοι και υποδομές θα προσαρμόζονται στις εμβόλιμες επιθυμίες του κάθε φορέα. Δε μπορεί τεχνικοί μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού, να ανταποκριθούν στις ανάγκες δεκάδων αιτήσεων, δεκάδων φορέων είναι αδύνατο.

Χωρίς παρεξήγηση, να καταγραφεί ακόμα ότι με σκοπό την προσφορά «κοινωφελών αγαθών», δεχόμαστε καθημερινά ένα σεβαστό αριθμό αιτήσεων που είναι πρακτικά αδύνατο να ικανοποιήσουμε στο σύνολό τους. Και σε όλα αυτά πρέπει να συνυπολογιστεί ότι κάθε προσφερόμενο κοινωνικό αγαθό, συνεπάγεται για την ΚΕΠΑ και ένα αντίστοιχο δυσβάστακτο, για τα δεδομένα της λειτουργικό κόστος.

Και βέβαια όσα γίνονται, πρέπει να γίνονται με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες και με ασφάλεια συμμετεχόντων και κοινού. Όμως η πίεση που μας ασκείται από ορισμένους, μπορεί να μας οδηγήσει είτε σε ελλείψεις, είτε σε κακή ή λάθος εκτίμηση δεδομένων, που με τη σειρά τους θα μας οδηγήσουν σε ανθρώπινα λάθη με απρόβλεπτες συνέπειες.

Τέλος μαζί με όλα αυτά πρέπει να γίνει κατανοητό, ότι η ΚΕΠΑ εκτός από τις ανάγκες των τρίτων, οφείλει να υπηρετήσει και το δικό της προγραμματισμό. Σε διαφορετική περίπτωση η όλη συζήτηση θα είναι αδιέξοδη και μονότονα επαναλαμβανόμενη".  

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69