tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Δημιουργική απασχόληση παιδιών προσφύγων και μεταναστών από το Περιφερειακό Τμήμα Ερυθρού Σταυρού Νάουσας

Εθελοντές της Κοινωνικής Πρόνοιας του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Νάουσας, οργάνωσαν και υλοποιούν δράση δημιουργικής απασχόλησης και εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας σε 18 παιδιά προσφύγων και μεταναστών που διαμένουν σε ξενοδοχεία της πόλης. Τα μαθήματα ξεκίνησαν την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου και θα συνεχίσουν να γίνονται, σε δύο αίθουσες του 1ου Γυμνασίου της πόλης, μέχρι τα τέλη Αυγούστου.

Στο πλαίσιο της οργάνωσης εκπαιδευτικών, διαπολιτισμικών & ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων, κι εκτός από τα μαθήματα γλώσσας, οι μαθητές παρακολούθησαν μαθήματα:

 σχεδίου, από πρόσφυγα με γνώσεις σχεδίου και ζωγραφικής και

 χορού, σε συνεργασία με το χοροδιδάσκαλο του τμήματος εκμάθησης παραδοσιακών χορών της Ευξείνου Λέσχης Νάουσας, κ. Καραμίχο Μάκη.

Επίσης, σε συνεργασία με την τοπική Εφορία Αρχαιοτήτων Ημαθίας, επισκέφθηκαν (και ξεναγήθηκαν από τον αρχαιολόγο κ. Χατζηιωαννίδη) στον αρχαιολογικό χώρο της περιοχής (νυμφαίο Μίεζας) όπου κατά την αρχαιότητα λειτούργησε σχολή στην οποία ο φιλόσοφος Αριστοτέλης δίδαξε για δύο χρόνια το Μέγα Αλέξανδρο.

Στόχος είναι η συνέχεια των μαθημάτων και των επισκέψεων σε αρχαιολογικούς χώρους, καθώς και η οργάνωση δραστηριοτήτων και με άλλους φορείς σε άλλους χώρους της περιοχής, ώστε τα παιδιά να γνωρίσουν καλύτερα τον τόπο και τους ανθρώπους του. Λόγω των μέτρων για την αποφυγή διάδοσης του Covid19, ενδέχεται οι δραστηριότητες να μετατεθούν χρονικά.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69