tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Πρωτομαγιάτικο μήνυμα από το ΠΑΜΕ

Από το ΠΑΜΕ, με αφορμή τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς, ανακοίνωσε τα εξης:

"Εργαζόμενες, εργαζόμενοι, νέες, νέοι, συνταξιούχοι,

Το ΠΑΜΕ οι Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα τα Σωματεία και οι φορείς που συσπειρώνονται σ΄ αυτό καλούν τους να διεκδικήσουν τη λήψη όλων των αναγκαία μέτρων για την προστασία της υγείας και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης και του λαού.

H 1η ΜΑΗ είναι απεργία, όχι μεταφερόμενη αργία!

Η 1Η ΜΑΗ είναι μέρα σύμβολο στον αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Τιμάμε τους νεκρούς της τάξης μας. Τους νεκρούς του Σικάγου, της πρώτης Πρωτομαγιάς το 1924, το Μάη του 36, τους 200 κομμουνιστές της Καισαριανής. Αποδίδουμε φόρο τιμής στα χιλιάδες θύματα της εργατικής τάξης, στη χώρα μας αλλά και σε όλο το κόσμο, που βρέθηκαν εκτεθειμένα στην πανδημία του κορωνοϊού για τα κέρδη των λίγων.

Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη και τη στήριξή μας σε όλους τους εργαζόμενους στις μονάδες υγείας, που δίνουνε άνιση μάχη με την πανδημία, εξαιτίας των τεράστιων ελλείψεων. Ελλείψεις που δεν πέσανε από τον ουρανό, αλλά είναι αποτέλεσμα των πολιτικών που ακολούθησαν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις με τη συνεχή υποχρηματόδοτηση και την εμπορευματοποίηση της δημόσια υγείας.

Οι ελλείψεις στο Νοσοκομείο ,στο ΙΚΑ στην πόλη μας , παρά τις φιλότιμες προσπάθειες όλου του προσωπικού δεν κρύβονται ενώ η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας είναι σχεδόν ανύπαρκτη. Τα αγροτικά ιατρεία στα χωριά της περιοχής είναι υποστελεχωμένα. Οι επικουρικοί γιατροί, οι εργαζόμενοι σε καθαριότητα και σίτιση και που σήμερα διακινδυνεύουν την υγεία τη δικιά τους και των οικογενειών τους, όταν λήξουν οι συμβάσεις τους θα απολυθούν.

Εργαζόμενες, εργαζόμενοι, νέες, νέοι, συνταξιούχοι,

Η δεκαετής καπιταλιστική κρίση, αλλά και η σημερινή, ανέδειξαν ότι οι μόνοι που είναι χρήσιμοι και αναγκαίοι είναι οι εργαζόμενοι και το επιστημονικό δυναμικό, που δίχως αυτούς δε λειτουργεί τίποτα.

Η πανδημία επιβεβαίωσε το σύνθημα ότι: ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ ΓΡΑΝΑΖΙ ΔΕ ΓΥΡΝΑ.
Φάνηκε ξεκάθαρα ποια είναι τα παράσιτα που δεν έχουν καμιά χρησιμότητα και εγκληματούν σε βάρος μας: Τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα. Αυτοί που επιλέγουν πόσοι άνθρωποι θα ζήσουν με κριτήριο την κερδοφορία των ομίλων τους και μόνο.

Οι κλινικάρχες στην Ελλάδα διαπραγματεύονταν πόσα θα πάρουν από τους φορολογούμενους για να παραχωρήσουν τις ΜΕΘ. Στις ΗΠΑ χώρα -πρότυπο των αντιασφαλιστικών ανατροπών- κάθε ασθενής έπρεπε να πληρώσει 40.000 ευρώ για να έχει δικαίωμα στη θεραπεία, ενώ το νοσηλευτικό προσωπικό προσπαθούσε να προστατευτεί χρησιμοποιώντας σακούλες σκουπιδιών σαν μέσο προστασίας. Οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην υγεία πατώντας πάνω στην αγωνία του λαού και πουλούν τα τεστ από 150 μέχρι 300 ευρώ, ανταγωνίζονται ποιος θα πουλήσει περισσότερα φάρμακα, ποιος θα αποκτήσει πρώτος την πατέντα για το εμβόλιο. Τα supermarket και οι βιομηχανίες τροφίμων αυξάνουν τα κέρδη τους όσο ποτέ μέχρι σήμερα. Οι «χορηγίες» και οι «φιλανθρωπίες» τους θέλουν να κρύψουν το προφανές: τα ψίχουλα που δίνουν είναι τίποτε μπροστά σε αυτά που παίρνουν από την εργατική τάξη και το λαό.

Ζητούν μάλιστα από την κυβέρνηση να πληρώνει και να ασφαλίζει τους εργαζόμενους από χρήματα που προέρχονται από τη φορολογία του λαού!

Ο πιο θανατηφόρος ιός είναι ο καπιταλισμός.

Στο όνομα του και για τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών εκατοντάδες χρόνια, θυσιάζονται η υγεία, οι ζωές των εργαζομένων. Σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ με την ανοχή και την πολιτική συναίνεση των αστικών κομμάτων αποφάσισε με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου να καταργήσει όποιο εργατικό δικαίωμα είχανε καταφέρει οι εργαζόμενοι με τους αγώνες τους να μείνει όρθιο.

Τα «έκτακτα» αντεργατικά μέτρα ήρθαν για να μείνουν! Ήδη κυβέρνηση και μεγαλοεργοδότες ετοιμάζουν γενίκευση της εκ περιτροπής απασχόλησης,την τηλεργασία την απογείωση της ευελιξίας και της κινητικότητας των εργαζομένων. Μαζί με τις παχυλές χρηματοδοτήσεις στο μεγάλο κεφάλαιο, για τους εργαζόμενους ετοιμάζεται το καθεστώς της μισής δουλειάς – του μισού μισθού, ενώ η ανεργία θα εκτιναχτεί πάλι.
Προετοιμαζόμαστε από τώρα και για την επόμενη μέρα

Οι εργαζόμενοι και οι λαοί ούτε μπορούμε, ούτε πρέπει να πληρώσουμε ξανά!
Παραμένουμε όρθιοι και δυνατοί γιατί ο αγώνας τώρα ξεκινά!
• Να καταργηθούν όλες οι ΠΝΠ και οι αντεργατικές διατάξεις.
• Απαιτούμε διαγραφή των χρεών όλων των εργατικών οικογενειών. Να μην υπάρχουν διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, τηλεπικοινωνιών, νερού. Να ανασταλούν όλες οι πληρωμές προς Δημόσιο, τράπεζες. Να καταργηθούν οι πλειστηριασμοί κύριας κατοικίας και οι κατασχέσεις.
• Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
• Απαλλαγή από τις χρεώσεις σε ρεύμα, επικοινωνία, νερό, φυσικό αέριο.
• Να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα βασικά είδη κατανάλωσης.
• Άμεση κρατική χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος Υγείας με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με πλήρη δικαιώματα. Μόνιμες θέσεις εργασίας σε καθαριότητα και σίτιση. Να επιταχθούν οι ιδωτικές κλινικές.
• Να υπάρχουν όλες οι ειδικότητες των γιατρών στο ΙΚΑ. Πλήρη λειτουργία του ακτινολογικού και μικροβιολογικού εργαστηρίου. Να επανέλθουν θεραπείες και εξετάσεις που έχουν κοπεί.
• Να στελεχωθούν τα περιφερειακά ιατρεία, να υπάρχει καθημερινά γιατρός σε όλα τα χωριά
• Να παρθούν άμεσα όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς.
• Σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Κατάργηση όλων των αρνητικών μεταβολών στις συμβάσεις των εργαζομένων.
• Να ανακληθούν όλες οι απολύσεις και να διασφαλιστούν οι πολιτικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες, κι όλα τα δικαιώματα στο μισθό, στο χρόνο εργασίας, στην άδεια.
Εμείς διαλέξαμε πλευρό με όλους τους λαούς που αγωνίζονται!

Ο δικός μας αγώνας για την επόμενη ημέρα αφορά την υγεία, τη ζωή, την καθημερινή μας επιβίωση.

Ο δικός μας δρόμος έχει ως μοναδικό κίνητρο την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών".

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69